The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Advies over wijnklimaatkasten

Het rijpingsproces van wijn is een delicate kwestie. Om wijn goed te laten rusten is een bewaaromgeving met de juiste temperatuur noodzakelijk. Met een wijnkoelkast wordt het bewaren van wijn je een stuk gemakkelijker gemaakt. Maar welke wijnkoelkast heb je nu precies nodig om jouw wijncollectie te bewaren? Om die vraag te beantwoorden doorlopen we de volgende stappen zodat we uiteindelijk uit zullen komen bij de beste wijnkoelkast voor jouw wijncollectie.

1. Hoeveel flessen wil jij bewaren?

Wijnkoelkast

Er zijn wijnkoelkasten in verschillende vormen en formaten. De keuze voor een wijnkoelkast hangt af van de grootte van jouw wijncollectie en de beschikbare ruimte in je huis. De inhoud van wijnkoelkasten wordt uitgedrukt in hoeveel flessen je er in kunt bewaren. Heeft een wijnklimaatkast plek voor meer dan 41 flessen? Dan spreken we van een grote wijnkoelkast.

2. Wil je zowel witte als rode wijn bewaren?

Wijnkoelkast

Een andere belangrijke vraag is uit welke soorten wijn jouw collectie bestaat. Wijnkoelkasten kunnen namelijk over meerdere temperatuurzones beschikken. Als jouw wijncollectie zowel witte als rode wijn bevat, zijn meerdere temperatuurzones noodzakelijk. Rode wijn vraagt namelijk een hogere temperatuur dan witte wijn. De temperatuur is per zone afzonderlijk in te stellen. Je creëert hiermee een optimale omgevingstemperatuur om zowel de witte als de rode wijn goed te laten rusten. Bestaat jouw wijncollectie alleen uit witte óf rode wijn? Dan is een wijnkoelkast met 1 temperatuurzone voldoende.

3. Hoe bespaar je energie?

Energieklasses

Een wijnkoelkast staat constant aan. Daarom raden we aan dat je bij de aanschaf ook kijkt naar het energieverbruik. Voor wijnklimaatkasten geldt: energieklasse E is het zuinigst. Met een E wijnkoelkast bespaar je jaarlijks tot wel € 40,- op je energierekening in vergelijking met een oude wijnkoelkast.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen