The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jorn

Wat heb je nodig om films en video's af te spelen met een beamer?

Om films en video’s af te spelen op een beamer, heb je in de meeste gevallen extra apparaten nodig. Sommige beamers beschikken zelf over een mediaspeler en smart functies, maar de meeste beamers hebben deze niet. In dit artikel lichten we de belangrijkste oplossingen toe.

Streamen met een smart beamer

Streamen met een smart beamer

Sommige beamers hebben eigen smart functies, zodat je zonder extra apparaten films, series en video's streamt. Zo heb je op de beamer zelf toegang tot apps als YouTube. Je hebt hiervoor alleen een internetverbinding nodig. De meeste smart beamers verbind je met internet via wifi, sommige via een ethernet kabel. Smart beamers hebben verschillende eigen smart platforms, met een eigen aanbod aan apps en functies. Let bij het kiezen van een smart beamer dus goed op welke functies de smart beamer heeft.

Streamen met een mediaspeler

Een mediaspeler aansluiten op je beamer

Door een mediaspeler te verbinden met de beamer stream je snel en gemakkelijk films, series en video’s van je favoriete apps. Mediaspelers, zoals een Chromecast of Apple TV, sluit je aan via een hdmi kabel. Je beamer moet dus wel beschikken over een hdmi ingang. Met deze compacte apparaten heb je direct toegang tot apps als Netflix en YouTube. De meeste mediaspelers hebben ook stroomvoeding nodig. Bij sommige beamers sluit je ze daarom aan op een usb ingang met stroomvoorziening.

Afspelen vanaf een usb stick of harde schijf

Afspelen op je beamer met een usb stick of harde schijf

Als je je eigen video’s of foto’s wilt bekijken op een beamer, is een usb stick of harde schijf een oplossing. Je gebruikt de afstandsbediening van de beamer om door het menu te navigeren en te bepalen wat je bekijkt. Om inhoud af te spelen vanaf een usb apparaat, is het belangrijk dat de beamer beschikt over een ingebouwde mediaspeler. Als een beamer een usb ingang heeft, betekent het niet per se dat deze ook een mediaspeler heeft.

Een laptop of pc gebruiken

Afspelen op je beamer met een laptop of pc

Een andere manier om iets af te spelen op je beamer, is door je laptop of pc met de beamer te verbinden. Zo kijk je naar je eigen films of stream je vanuit de internetbrowser. Met de muis en het toetsenbord bestuur je alle functies. Bij de meeste nieuwe apparaten maak je de verbinding met een hdmi aansluiting. Heb je een oudere laptop of pc? Dan sluit je deze aan op de beamer met een VGA kabel.

Blu-rays afspelen

4K Ultra HD afspelen met blu-ray spelers op een beamer

Je sluit ook gemakkelijk een Blu-ray speler aan op je beamer. Om de beste beeldkwaliteit uit je Blu-rays te halen, heb je een beamer nodig met minimaal de full hd resolutie. Als je een Ultra HD Blu-ray speler hebt, heb je een beamer nodig met een 4K resolutie. Je verbindt een Blu-ray speler gemakkelijk met een beamer met een hdmi ingang.

Speakers om geluid af te spelen

Geluid afspelen met een beamer via externe speakers

Wanneer je films of series afspeelt op je beamer, is het natuurlijk ook belangrijk dat je goed geluid hebt. De meeste beamers hebben geen of matige speakers. Daarom heb je meestal ook extra speakers nodig om het geluid af te spelen. Hoe je deze speakers verbindt, is afhankelijk van welke aansluitingen je beamer en de speakers hebben. Sommige beamers hebben ingebouwde bluetooth. Als je speakers hier ook over beschikken, verbind je deze gemakkelijk draadloos met de beamer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.115 beoordelingen