The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

Vloggen en streamen met webcam: wat heb ik nodig?

Vloggen en streamen is tegenwoordig hot. Je filmt iets wat je doet en deelt het op een kanaal. Als de kijkers het leuk vinden, kan het zomaar zijn dat je kanaal groeit en je van tien naar duizend kijkers gaat. Met veel kijkers en abonnees verdien je geld met je video’s. Dus wat heb je nodig voor een vlog/stream?

Logitech C922 Pro Stream Webcam

Full HD webcam | Aanpasbare achtergrondvervanging | Universele clip en tafelstatief
149,-
tijdelijk uitverkocht
  • Gebruik de aanpasbare achtergronden om zonder greenscreen toch je achtergrond te personaliseren.
  • Je streamt en vlogt in full hd met deze webcam.
  • Bij weinig licht wordt de helderheid van het beeld automatisch aangepast door de webcam.
  • Met deze webcam draai of zoom je niet op afstand.

Daar begin je

Maak je eigen kanaal

Allereerst heb je natuurlijk een kanaal nodig en een idee wat jij leuk vindt om te delen. Stream je terwijl je gamet of vlog je juist hoe jij je make-up doet? Wat je ook filmt, zorg dat je een platform hebt waar je jouw video’s post. Voorbeelden hiervan zijn YouTube, Twitch, Facebook of Mixer. Ook helpt een vast upload schema, waar jij en je fans op anticiperen. Dan weten je fans wanneer ze nieuwe content van jou kunnen verwachten.

Lachen naar de webcam

De webcam

Natuurlijk heb je ook een webcam nodig om jezelf te filmen. Afhankelijk van budget en hoe professioneel je wilt streamen of vloggen, is full hd beeldkwaliteit wel het minimum. Dan heb je ook een webcam nodig die in 1080p beelden opneemt. Heb je een ruimer budget en wil je in hoge beeldkwaliteit streamen of vloggen? Ga dan voor een 4K webcam, waarmee jouw video’s 4x scherper zijn dan in full hd.

Krachtige computer

Krachtige computer gebruiken

Als je vlogt of streamt heb je een krachtige computer nodig om de beelden te bewerken. Voor het bewerken van jouw video’s gebruik je software zoals Adobe Premiere Pro. Dat zijn zware programma’s, waarvoor een computer met Intel Core i7 processor aan te raden is als minimum. Ook helpt het als er een videokaart in zit van NVIDIA om de beelden sneller te renderen. Voor het streamen van games is een krachtige computer met sterke videokaart een vereiste.

Een microfoon of headset?

Microfoon of headset gebruiken

Als je games gaat streamen, heb je waarschijnlijk al een headset. Voor wie geen headset heeft is er een apparaat nodig om geluid op te nemen. Met de microfoon in je laptop of webcam neem je niet bepaald een hoge kwaliteit geluid op. Dat horen je fans ook. Daarom wordt er veelal gebruik gemaakt van een losse microfoon of de microfoon van een hoogwaardige headset. Een filter of noise cancelling functie van de microfoon helpt tegen de opname van omgevingsgeluiden.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.047 beoordelingen