The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

Hoe organiseer je een Nintendo Switch Party?

Familiebijeenkomsten, verjaardagen en zelfs feestjes worden minder saai wanneer jij je Nintendo Switch aansluit. In dit artikel leg ik je dan ook uit wat je de mogelijkheden zijn om een Nintendo Switch feestje te organiseren met vrienden, familie of collega's. Leuk voor de feestdagen of iedereen bij een feestje te betrekken.

Samen spelen

Samen spelen

De Nintendo Switch is niet alleen de console om zelf altijd en overal te spelen, maar het is ook dé console om eenvoudig met of tegen je vrienden te spelen. Dus nodig je vrienden, collega's en/of familie uit of verander een saaie huiskamerverjaardag om tot een heuse Nintendo Switch Party. Hoe je dat doet hangt er vanaf hoeveel spelers er meedoen.

Tot 4 spelers

4 spelers party

Met een Nintendo Switch speel je met maximaal 4 spelers tegelijk op dezelfde console. Koppel 4 Joy Con controllers aan de Nintendo Switch. Bij de Switch krijg je 2 Joy Cons geleverd, die je aan de zijkanten van het scherm bevestigt. Wanneer je 4 van die Joy Con controllers koppelt aan 1 Nintendo Switch console speel je een game als Mario Kart met 4 spelers tegelijk.

De leukste games

Als jouw vrienden en familie een beetje op die van mij lijken, dan is er vast een gezonde dosis rivaliteit aanwezig. Gelukkig neem je het in veel Nintendo Switch Multiplayer games op tegen je medespelers. Of je werkt juist samen om het doel te bereiken. Welke jij ook kiest, je gaat zeker jouw jongere neefjes kennis laten maken met jouw alter-ego: grootmeester in de kunst van Mario Kart.

Neem het tegen elkaar op

Racen in Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8

Al jaren een klassieker op elk Nintendo platform: Mario Kart. Racen tegen je vrienden was nog nooit zo leuk, want er zijn verschillende power ups beschikbaar om je tegenstanders het leven zuur te maken. Zo plaats je bananenschillen en schiet je verschillende projectielen af die de persoon voor je, of zelfs die op de eerste plaats, even een toontje lager laten zingen. Wie kroont zichzelf keizer(in) van de uiteenlopende, grappige circuits?

Knokken in Super Smash Bros.

Super Smash Bros. Ultimate

Heb je verloren met Mario Kart? Doe er dan een schepje bovenop in de knokpartijen van Super Smash Bros. Meer dan 50 verschillende iconische gaming karakters nemen het tegen elkaar op in een constant veranderende arena. Beuk je tegenstanders van de baan en bepaal voor eens en altijd wie er van jouw vrienden, familie of collega's de ultieme krijger is. Ookal speelt ie met een schattig karakter als Kirby of Pikachu.

Minigames spelen in Mario Party

Mario Party

In Super Mario Party zorg je via de verschillende minigames dat jij de eerste bent die de meeste sterren verzamelt. In kleine teams of in je eentje zorg jij bijvoorbeeld dat je de meeste bommetjes terugslaat of juist de meeste pannekoeken op je bord krijgt. De minigames zijn geschikt voor jong en oud en leveren zowel spelers als publiek de nodige lachstuipen op.

Werk Samen

Koken voor je leven in Overcooked 2

Overcooked 2

In Overcooked 2 is het aan jou om samen met 3 medespelers zo efficiënt mogelijk een restaurant te runnen. Wie snijdt de tomaten? Zijn de burgers al wel gaar? Hebben jullie wel een bord klaargezet? En jij maar wensen dat je een normale keuken had. Want koken vanuit verschillende luchtballonnen of vanaf een vlot is vele malen leuker! Waar blijft mijn spaghetti?

Rallies winnen in Super Mario Tennis Aces

Super Mario Tennis Aces

Zoek je een combinatie van samenwerken en competitie? Dan is Mario Tennis Aces er voor jou. Met het dubbelspel neem je het namelijk samen op tegen 2 andere feestgangers, elk met een ander karakter uit het Mario universum. Met trickshots, lobjes en de indrukwekkende special shots laat je jouw tegenstanders gravel happen... Tenzij ze met een speciale duik tóch nog de bal jouw hoek in mikken.

Meer dan 4 spelers

Wil je met meer dan 4 spelers tegelijk aan de slag? Dan heb je een tweede Switch console nodig met die game. Met meer dan 4 spelers raad ik je ook aan om een tweede tv of monitor te gebruiken, zodat iedereen nog goed overzicht heeft van wat er allemaal in de game gebeurd, want een potje Smash met 8 man is al snel chaotisch, op een goede manier.

Verbinden via wifi

 Lokaal spelen via Wireless Play

Wanneer je meerdere Switch consoles doe je dat via wifi, met een LAN verbinding waarmee je meerdere Nintendo Switch consoles verbindt die aan hetzelfde netwerk verbonden zijn.

Dat doe je zo:

  • In het hoofdmenu houd je L1 + R1 + linkerstick ingedrukt, hierna verandert de optie 'Wireless play' in 'LAN Play'.

Gebruik de app

Chatten via de Nintendo App

Gebruik de Nintendo App op je telefoon om tijdens het spelen met de hele groep te voice chatten. Zo communiceer je met elkaar tijdens het gamen. Wel zo handig als een vriend of familielid niet in dezelfde kamer speelt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.821 beoordelingen