The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

Wat heb je nodig voor een slim en veilig huis?

Er zijn verschillende slimme producten die zorgen voor meer veiligheid in huis. Je gebruikt bijvoorbeeld een slimme deurbel of beveiligingscamera om alles op afstand in de gaten te houden. Er zijn nog veel meer apparaten waarmee je jouw huis slim beveiligt. In dit artikel vertellen we je meer over wat je nodig hebt voor een slim en veilig huis.

Bewaak je huis met een ip-camera

Ip-camera

Met een ip-camera zie je wat er in of rond je huis gebeurt. De camera maakt verbinding met het internet, waarna je via de bijbehorende app camerabeelden bekijkt. Deze app stuurt je een bewegingsmelding als er iets aan de hand is. Je kijkt dan live mee of checkt later de opgenomen beelden. Zo ben je altijd direct op de hoogte als er iets gebeurt en onderneem je actie als dit nodig is.

Beveilig de voordeur met een slimme deurbel

Een slimme deurbel met een camera neemt beelden op als mensen bij jou aanbellen. De camerabeelden van een slimme deurbel kijk je terug in de app. Bovendien sta je via de app bezoekers te woord als je zelf niet thuis bent. De deurbel heeft net als ip-camera’s een bewegingssensor. Hierdoor ontvang je ook meldingen als iemand voor de deur staat, maar niet aanbelt. Je praat via de deurbel dus niet alleen met de pakketbezorger, maar schrikt ook ongenode gasten af.

Doe of je thuis bent met slimme lampen

Smart lampen

Door je slimme verlichting te automatiseren, doe je net of je thuis bent. Dit is bijvoorbeeld handig als je op reis bent of gewoon een avondje uitgaat. Via de app van je smart verlichting automatiseer je het inschakelen van de lampen op vaste tijden. Je hebt er dan geen omkijken meer naar. Koppel de lampen aan je ip-camera's om ze te activeren als er iemand in beeld is. Zo schrik je indringers af door ze in de schijnwerpers te zetten.

Voorkom inbraak met een slim deurslot

Slim deurslot

Met een slim deurslot op de voordeur heb je geen sleutel meer nodig. Het slot is namelijk gekoppeld aan je smartphone, zodat je de deur via de app opent. Je gebruikt hiervoor een cijfercode, een speciale tag of vingerscan. Het slot vervangen na het verlies van een sleutel is dus niet meer nodig. Via de app stel je in wie er toegang heeft. Je laat bijvoorbeeld ook vrienden binnen met een tijdelijke code als je zelf nog niet thuis bent.

Direct op de hoogte van brand met een slimme rookmelder

Slimme rookmelder

Via de app van een slimme rookmelder ben je altijd meteen op de hoogte van de situatie thuis. Bij rookontwikkeling krijg je namelijk een bericht via de gekoppelde app. Bovendien koppel je slimme rookmelders met deze app eenvoudig aan elkaar. Je maak op die manier een groot netwerk van de rookmelders in huis. Ze gaan dan allemaal tegelijk af bij een beginnende brand. Koppel de rookmelder aan je slimme verlichting en de lampen gaan knipperen bij een alarmsignaal.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Daan
Artikel van:
Daan Smart home specialist.


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen