The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Wat is Apple CarPlay?

Tijdens het autorijden leg jij je iPhone aan de kant, zodat je volledig focust op de weg. Toch kan het soms handig zijn om een smsje te sturen of een route op te zoeken op je telefoon. Apple CarPlay zorgt ervoor dat jij veilig je Apple iPhone gebruikt in de auto. In dit artikel leggen we je uit wat Apple CarPlay is en wat jij eraan hebt.

Apple CarPlay

Apple Carplay

Als jouw auto Apple CarPlay ondersteunt, gebruik jij al de functies van je iPhone op het scherm van je auto. Verbind je telefoon met CarPlay en vraag routebeschrijvingen op, voer telefoongesprekken of verstuur berichten via je auto. Naast de Apple apps Kaarten en Muziek zijn ook third party apps beschikbaar voor CarPlay. Laat je WhatsApp berichten voorlezen door Siri, luister naar je favoriete muziek met Spotify en weet altijd waar de files staan met apps als Waze en Flitsmeister.

Navigatie en spraakbesturing

Apple CarPlay

Apple CarPlay werkt met Siri spraakbesturing. Houd de spraakbesturingknop in je auto ingedrukt en vraag Siri bijvoorbeeld om naar huis te navigeren. Siri zoekt in jouw contactenlijst naar jouw eigen contact en adres. Vervolgens stelt Siri de navigatie voor je in in de Kaarten app. Zo stel je de navigatie van je auto in zonder je ogen van de weg te halen. Op het beginscherm van CarPlay zie jij je ingestelde route, welke muziek je luistert en je eerstvolgende agendapunt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.192 beoordelingen