The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Wat is de Samsung Health Monitor app en wat heb je eraan?

De Samsung Health Monitor app bundelt al jouw gezondheidsgegevens. Zo krijg je uitgebreid inzicht in je gezondheid. Via deze app van Samsung voer je ook bloeddrukmetingen en ECG hartslagmetingen uit op je Samsung Galaxy Watch3 of Active2. We vertellen je hoe dat precies werkt en wat jij eraan hebt.

Wat is de Samsung Health Monitor app?

Samsung Galaxy Watch Active2 met smartphone

Samsung ontwikkelde de Health Monitor app voor iedereen met een Samsung smartwatch. De app is beschikbaar voor mensen met een Samsung Galaxy Watch3 of Active2. Je gebruikt de app om je bloeddruk te meten of om ECG hartslagmetingen te doen. De gegevens van deze metingen worden opgeslagen in de app, waar je ze gemakkelijk terugziet. Je downloadt de Samsung Health Monitor app op je smartwatch en op je Android smartphone. De gezondheidsmetingen die je via de app doet, zijn nooit even nauwkeurig als in het ziekenhuis. Heb je gezondheidsklachten? Raadpleeg dan altijd jouw huisarts.

Bloeddruk meten met Samsung smartwatch

Bloeddruk meten Samsung Galaxy Watch3

Een te hoge bloeddruk wijst mogelijk op hersen-, nier- en hartaandoeningen. De Samsung Galaxy Watch3 en Galaxy Watch Active2 meten je bloeddruk vanaf je pols via de Samsung Health Monitor app. Voordat je aan de slag gaat moet je jouw Watch wel kalibreren met een analoge bloeddrukmeter, bijvoorbeeld bij je huisarts. Daarna doen deze horloges een polsgolfanalyse via de hartslagmeter. De app toont dan het verschil tussen je kalibratiewaarde en je huidige bloeddruk. Je weet dan of je bloeddruk gestegen is of lager is dan je laatste meting.

Hartfilmpjes maken dankzij ECG functie

ECG hartslagmeting Samsung Galaxy Watch3

Een elektrische of ECG hartslagmeter meet de elektrische activiteit in je bloed. De sterkte en timing van die elektrische signalen geven je hartritme weer in een soort hartfilmpje. Met zo'n ECG meting kun je hartritmestoornissen als atriumfibrilleren ontdekken. Je voert een ECG meting uit wanneer je jouw vingertop een paar seconden op de bovenste knop van je smartwatch legt. De uitslag verschijnt in de Samsung Health Monitor app. Heb je last van je hart of van hartritmestoornissen? Raadpleeg dan altijd je huisarts.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.586 beoordelingen