The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rosalie

Wat is een all-in-one printer?

Een all-in-one printer heeft meer opties dan alleen het afdrukken van jouw documenten. De standaard all-in-one modellen scannen en kopiëren ook. Een 4-in-1 printer heeft nog een vierde optie en dat is faxen. Je hebt slechts één apparaat op je bureau nodig voor al deze taken. Wij leggen je op deze pagina graag uit wat een all-in-one printer nog meer biedt.

Wat is een all-in-one printer?

All-in-one printer

Een all-in-one printer is een printer waarmee je print, scant, kopieert en soms ook faxt. Kopieer en scan je veel? Dan is het een idee om een all-in-one printer aan te schaffen. Je hebt dan alle functies in één apparaat. De faxfunctie is vooral handig wanneer je de printer zakelijk gebruikt. Er zijn compacte printers en grote modellen. Let hier vooral op als je de printer graag op je bureau zet.

Dubbelzijdig afdrukken

Dubbelzijdig afdrukken

Print gemakkelijk dubbelzijdig dankzij automatisch dubbelzijdig afdrukken, ofwel automatic duplex printing. Met deze functie bedruk je beide zijden van een vel papier zonder dat je het papier zelf omdraait. De meeste all-in-one printers beschikken over deze functie.

Fotolade en randloos printen

Fotoprinter

Heeft de printer een aparte fotolade? Dan bewaart de printer normaal papier en fotopapier apart. De printer pakt automatisch het juiste papier. Zo druk je nooit een verslag op fotopapier of foto's op normaal A4 papier af. Wanneer je printer ook randloos afdrukt, print je foto’s zonder een witte rand eromheen. Deze plak je direct in je fotoalbum.

NFC en bluetooth

NFC printer

Een printer met NFC print gemakkelijk een opdracht vanaf je telefoon. Hiervoor zet je NCF aan op je smartphone, houd je deze makkelijk tegen de printer aan en vervolgens rolt je printje er binnen een handomdraai uit. Beschikt je printer ook over bluetooth? Dan maak je verbinding met je smartphone door middel van bluetooth op je smartphone. Je print dan eenvoudig een printje via bluetooth. Handig als je geen stabiel wifi netwerk hebt of als deze niet beschikbaar is.

ADF en DADF

Automatische documentinvoer

Met een 'Automatic Document Feeder' (ADF), ook wel automatische documentinvoer genoemd, scan of kopieer je automatisch in één keer meerdere vellen achter elkaar. Door meerdere vellen in de ADF te plaatsen, wordt ieder vel papier stuk voor stuk automatisch gekopieerd of gescand. Heeft een printer een DADF (Duplex Automatic Document Feeder)? Dan scant en kopieert de printer ook direct dubbelzijdig. Hierdoor hoef je niet zelf het papier om te draaien, waardoor je tijd bespaart.

Geheugenkaartlezer

Geheugenkaartlezer printer

Een all-in-one printer met een geheugenkaartlezer print direct vanaf een SD kaart. Indien de printer geen slot heeft voor een geheugenkaart, importeer je eerst de bestanden op je pc.

Optical Character Recognition (OCR)

OCR

Optical Character Recognition (optische tekenherkenning) geeft aan dat de scanner van je all-in-one printer tekst uit een afbeelding herkent door middel van patroonherkenning. De printer stuurt de scan als bewerkbaar tekstdocument door naar je computer.

Conclusie

Een all-in-one printer is een totaaloplossing om naast printen ook te scannen en te kopiëren. Bij 4-in-1 printers heb je zelfs een extra faxfunctie. Of je nu een printer zoekt voor thuis met het gezin of op kantoor met je collega's, er is altijd een geschikt all-in-one model. Deze printers bieden vaak meerdere print- en scanopties aan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.756 beoordelingen