The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rosalie

Wat is een all-in-one printer?

Je wilt een all-in-one printer kopen maar weet niet welke of wilt eerst meer informatie over deze printers? Een all-in-one printer is een multifunctionele printer die naast print ook scant, kopieert en faxt. Hierdoor heb je slechts één apparaat nodig op je bureau. Wat een all-in-one printer nog meer kan, leggen we je graag uit voor de beste keuze.

Wat is een all-in-one printer?

printer scant kopieert en faxt

Een all-in-one printer is een printer waarmee je print, scant kopieert en soms ook nog faxt. Kopieer en scan je veel? Dan is het een idee om na te denken om een all-in-one printer aan te schaffen, dan heb je namelijk alleen een printer op je bureau staan. We leggen je graag uit wat een all-in-one printer allemaal kan.

Dubbelzijdig afdrukken

printer print dubbelzijdig

Print gemakkelijk dubbelzijdig dankzij automatisch dubbelzijdig afdrukken, ofwel automatic duplex printing. Met deze functie bedruk je beide zijden van een vel papier zonder dat je het papier zelf om hoeft te draaien. De meeste all-in-one printers beschikken over deze functie.

Fotolade en randloos printen

foto uit printer

Heeft de printer een aparte fotolade? Dan bewaart de printer normaal papier en fotopapier apart. De printer pakt automatisch het juiste papier zodat je nooit een verslag op duur fotopapier print en nooit een foto op normaal papier. Wanneer je printer ook randloos kan afdrukken, print je foto’s zonder een witte rand eromheen. Deze plak je direct in je fotoalbum.

NFC en bluetooth

NFC printer

Een printer met NFC print gemakkelijk een opdracht vanaf je telefoon. Hiervoor zet je NCF aan op je smartphone, houd je deze makkelijk tegen de printer aan en vervolgens rolt je printje er binnen no-time uit. Beschikt je printer ook over bluetooth? Dan maak je verbinding met je smartphone door middel van bluetooth op je smartphone. Je print dan eenvoudig een printje via bluetooth. Handig als je geen stabiel wifi netwerk hebt of als deze niet beschikbaar is.

ADF en DADF

ADF en DADF

Met een 'Automatic Document Feeder' (ADF), of automatische documentinvoer scan of kopieer je automatisch in één keer meerdere vellen achter elkaar. Door meerdere vellen in de ADF te plaatsen, wordt ieder vel papier stuk voor stuk automatisch gekopieerd of gescand. Heeft een printer een DADF (Duplex Automatic Document Feeder)? Dan scant en kopieert de printer ook direct dubbelzijdig. Hierdoor hoef je niet zelf het papier om te draaien, waardoor je tijd bespaart.

Geheugenkaartlezer

geheugenkaartlezer in printer

Een all-in-one printer met een geheugenkaartlezer print direct vanaf een SD kaart. Indien de printer geen slot heeft voor een geheugenkaart, importeer je eerst de bestanden op je pc.

Optical character recognition (OCR)

OCR

Optical character recognition (optische tekenherkenning) geeft aan dat de scanner van je all-in-one printer tekst uit een afbeelding herkent door middel van patroonherkenning. De printer stuurt de scan als bewerkbaar tekstdocument door naar je computer.

Conclusie

Een all-in-one printer is dus een totaaloplossing voor als je gaat scannen, kopiëren en faxen. Naast deze functies print je gemakkelijk met een all-in-one printer met NFC, bluetooth en de geheugenkaartlezer. Je scant een stapel documenten automatisch met de ADF en met DADF scant deze printer de vellen dubbelzijdig. Dankzij de OCR scant de printer je document als tekstbestand, die je direct op je laptop/pc bewerkt. Een all-in-one printer met aparte fotolade scheidt fotopapier van normaal papier en pakt automatisch de juiste vellen. Drukt de printer ook nog randloos af? Dan plak je de foto’s direct in een fotoboek.

Rosalie
Artikel van:
Rosalie Printerspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.007 beoordelingen