The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Andrea

Wat is een babyweegschaal en wat heb je eraan?

Met een babyweegschaal houd je de groei van je kindje op een veilige manier bij. Deze weegschalen zijn anders dan standaard personenweegschalen, omdat ze over een aantal specifieke eigenschappen beschikken. We vertellen je hier meer over de babyweegschaal en wat je ermee kan.

Waarom gebruik je een babyweegschaal?

Babyweegschaal

Met een babyweegschaal voer je een nauwkeurige gewichtsmeting uit bij jouw kindje. Je ziet zo de kleinste veranderingen in het gewicht van je kleine, in stappen van 5 gram. Dit maakt het bijhouden van de groeicurve gemakkelijker. De groeicurve is een goede manier om de gezondheid van je kindje in de gaten te houden, omdat stijgingen of vertragingen in de groei eerder opvallen.

Een veilige meting uitvoeren

Baby op babyweegschaal

Je gebruikt een babyweegschaal in plaats van een standaard personenweegschaal voor meerdere redenen. Ten eerste heeft een babyweegschaal opstaande randen. Deze zorgen ervoor dat jouw kindje niet zomaar van de weegschaal afrolt. Ook zit het scherm van de weegschaal aan de zijkant in plaats van op de bovenkant. Je leest het resultaat van de meting dus af zonder je kindje te verplaatsen.

Nauwkeurige meting uitvoeren

Meting op babyweegschaal

Veel babyweegschalen beschikken over een nulmeting functie. Met deze functie weeg je jouw kindje met een dekentje, zodat je kind het niet koud krijgt. Leg eerst de deken op de weegschaal en zet het gewicht vervolgens weer op nul. De babyweegschaal weegt daarna niet meer het gewicht van de deken mee tijdens de weging van je kindje.

App verbinding

Babyweegschaal met app

Als je de groeicurve van je kindje niet met pen en papier wilt bijhouden, gebruik je een babyweegschaal met app verbinding. Via bluetooth verbind je de weegschaal met de bijbehorende app, waar je vervolgens alle metingen in bewaart. Je ziet de resultaten van de metingen weergegeven in duidelijke grafieken. Dit is niet alleen fijn voor je eigen overzicht, maar je neemt de gegevens ook gemakkelijker mee naar je afspraken bij het consultatiebureau.

Ook lengte bijhouden

Lengte bijhouden

Naast het gewicht van je kindje, wil je ook de lengte bijhouden. Om dit gemakkelijker te maken, beschikken sommige babyweegschalen over een ingebouwd meetlint. Deze trek je uit de zijkant van de weegschaal, waarna je het meetlint langs je kind legt. Heb je een babyweegschaal met app verbinding? Dan sla je ook deze gegevens op in het overzicht.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Andrea
Artikel van:
Andrea Babyweegschaal specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.447 beoordelingen