The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jorn

Wat is een basis smart tv platform?

Een basis smart tv platform is een besturingssysteem voor smart tv’s waarmee je alleen toegang krijgt tot de belangrijkste smart functies. Basis platforms verschillen van de uitgebreide smart tv systemen qua app aanbod en gebruiksgemak. In dit artikel lees je wat de eigenschappen van een basis platform zijn en wanneer een tv met een basis platform een goede keuze is.

Wat is een basis smart tv platform?

Basis smart tv platform

Een basis smart tv platform heeft minder functies en een kleiner app aanbod dan de uitgebreidere smart platforms. Deze basis platforms hebben meestal de belangrijkste apps en functies, maar zijn verder beperkt in aanbod. Als je een televisie gaat aanschaffen, is het daarom belangrijk om na te gaan wat je verwacht van een smart tv. Basis platforms vind je vooral op goedkopere televisies.

Welke apps gebruik je op een basis platform?

Apps die je gebruikt op een basis smart tv platform

Alle basis platforms zijn voorzien van de veelgebruikte apps Netflix en YouTube. Amazon Prime Video vind je ook op alle basis besturingssystemen. Verder verschilt het app aanbod per platform. Ook populairdere apps vind je soms niet op deze besturingssystemen. NPO Start is bijvoorbeeld niet beschikbaar op de basis platforms van Sony, Hisense, Salora, Toshiba en Finlux tv’s. De app is wel te krijgen op Philips’ eigen basis platform Saphi. Spotify en Disney+ zijn momenteel op geen enkel basis platform verkrijgbaar.

Hoe gebruiksvriendelijk is een basis platform?

Gebruiksgemak van een basis smart tv platform

Qua gebruiksgemak verschillen basis platforms ook van uitgebreide besturingssystemen. De meeste besturingssystemen hebben bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om met je stem de tv aan te sturen. Basis smart platforms kunnen soms traag reageren, zeker wanneer de televisie een minder sterke processor heeft om de systemen aan te sturen. Je stuurt wel, net zoals bij uitgebreide platforms, sommige tv functies aan met een speciale app op je smartphone.

Wanneer gebruik je een tv met een basis platform?

Wanneer je gebruik je een basis platform of chromecast

Televisies met basis platforms zijn vooral beschikbaar in de lagere prijsklasse en bij kleinere inch formaten. Een tv met een basis smart platform is een goede keuze wanneer je een televisie zoekt om vooral live tv te kijken of wanneer je alleen Netflix en YouTube gebruikt. Je breidt de functies van je tv uit als je een mediaspeler zoals een Chromecast verbindt met de televisie. Daarmee heb je toegang tot de meeste apps en speel je vanaf je smartphone of tablet video’s af.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen