The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Wat is een ip-camera met batterij?

Een ip-camera met batterij is volledig draadloos. Je hoeft dus geen kabels te trekken om deze camera te installeren. Je plaatst de bewakingscamera dus overal waar je wilt. Wel moet je de camera af en toe opladen. In dit artikel leg ik je uit wat je aan een ip-camera met batterij hebt.

Plaats de camera waar je wilt

Overal plaatsen

Een ip-camera met batterij heeft geen stroomkabel nodig. Je verbindt deze camera's bovendien via wifi met het internet. Zo is een beveiligingscamera met batterij volledig draadloos. Je plaatst deze hierdoor overal waar je wilt. Bevestig je camera met batterij bijvoorbeeld aan de regenpijp. Of hang deze aan de schutting of zelfs in een boom. Doordat je geen stroompunt en netwerkkabel nodig hebt, ben je bovendien flexibel. Je verplaatst de draadloze bewakingscamera eenvoudig als dat nodig is.

Bewegingsdetectie

Bewegingsdetectie

In tegenstelling tot een reguliere ip-camera, neemt een camera met batterij niet constant op. De batterij zou daardoor namelijk snel leeg gaan. Alle ip-camera's met batterij zijn daarom voorzien van bewegingsdetectie. De camera weet daardoor wanneer er een mens voorbij loopt. De opname start dan direct. Zo zie je ook achteraf wie er in je tuin of huis is geweest. Hoewel de camera niet constant opneemt, mis je dus niets.

Bekijk beelden vanuit de app

App

Een beveiligingscamera met batterij bedien je via de app. Je bekijkt de livebeelden zo direct op je telefoon of tablet. Daarnaast krijg je een melding als er iemand gespot is. Een indringer komt zo nooit meer ongemerkt je tuin of huis binnen. Afhankelijk van het merk bewaar je de beelden in de cloud of op een sd-kaart. Om bewakingsbeelden op te slaan in de cloud is een abonnement vereist.

Met of zonder basisstation

Basisstation

Je verbindt een ip-camera batterij direct via wifi of via een basisstation met het internet. Een basisstation verbind je met een netwerkkabel aan je router. Vervolgens staan de ip-camera's draadloos in verbinding met dit station. Omdat het hoofdstation de beelden opslaat en streamt, do je langer met een batterijlading. Een stand-alone camera met batterij verbind je direct met internet. Doordat deze camera's constant een wifi-verbinding met je router aanhouden, gaat de batterij minder lang mee.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.586 beoordelingen