The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Wat is een ip-camera met gezichtsherkenning?

Dankzij een ip-camera met gezichtsherkenning weet je wie er in je huis of tuin is. Wordt er iemand gespot door de camera? Dan krijg je een pushbericht met de naam van degene die binnenkomt. Als er een ongenode gast binnendringt, laat de camera je dat ook weten. Ook combineer je de gezichtsherkenning met andere slimme producten.

Hoe werkt het?

Gezichtsherkenning in app

Een beveiligingscamera met gezichtsherkenning is uitgerust met speciale software. Deze ziet of er een mens in beeld verschijnt. Is dat zo? Dan analyseert de camera het gezicht. Hij vergelijkt deze met eerdere beelden of foto's van gezinsleden die je zelf hebt toegevoegd. Is er een match, dan krijg je een melding met naam. Is het een onbekende, dan laat de camera dat ook weten. Zo weet je zelfs zonder de beelden te kijken of er een indringer in huis is.

Voorkom vals alarm

Voorkom valse alarmen

Doordat je via het pushbericht weet wie in je huis is, voorkom je valse alarmen. Je camera geeft namelijk niet langer een melding bij iedere beweging. Zo hoef je niet bij iedere melding te checken wat er echt aan de hand is. Dat geeft een rustig gevoel. Je hebt namelijk een kleinere kans om een belangrijke melding te missen. Bepaalde camera's stel je zo in dat ze niet opnemen als iemand is herkend.

Combineer met je slimme huis

Smart home

Je gebruikt ip-camera's met gezichtsherkenning niet alleen als slimme beveiliging. Je koppelt deze namelijk ook met andere slimme producten in je huis. Doordat de camera weet dat jij thuiskomt, gaat de thermostaat aan op jouw ideale temperatuur. Of laat je smart lampen automatisch inschakelen als je 's avonds thuiskomt. Zo maak je jouw huis niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.793 beoordelingen