The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Luc

Wat zijn Liebherr koelkasten met 2 koelsystemen?

De meeste koelkasten beschikken over één koelsysteem om de hele koelkast te koelen. Beschik je over een koelkast met 2 koelsystemen, dan koel je het koel- en vriesgedeelte apart van elkaar. Zoals de naam al zegt, doen Liebherr koelkasten met DuoCooling precies dat. Welke Liebherr koelkasten over DuoCooling beschikken en wat de voordelen zijn, lees je in dit artikel.

Liebherr één versus 2 koelsystemen

Koelkast met één koelsysteem Koelkast met 2 koelsystemen
Flexibel interieur Ja Ja
Flexibele vriesruimte Ja Ja
Extra vriesvermogen Ja Ja
2 aparte koelsystemen (DuoCooling) Nee Ja
Anti-ijsvorming Smart Frost (gemakkelijk te ontdooien en reinigen) Smart Frost of No Frost (nooit ontdooien)

Geen luchtuitwisseling

Liebherr DuoCooling

Het koel- en vriesgedeelte koel je bij een koelkast met DuoCooling volledig apart van elkaar. Dat levert je verschillende voordelen op. Zo komt de droge koude lucht uit de vriezer niet in het koelgedeelte. Je verse etenswaren drogen niet uit en blijven langer goed. Andersom komt de warmere lucht uit het koelgedeelte niet bij de vriezer. Wat geldt voor de koude lucht, geldt ook voor sterke luchtjes. Zo beïnvloedt de geur van een Franse kaas bijvoorbeeld niet de smaak van je vriesproducten.

Controle over het koel- en vriesgedeelte

DuoCooling geeft je volledige controle over de temperaturen in het koel- en vriesgedeelte. Deze stel je nauwkeurig in op het display achter de deur. Je kiest dus eenvoudig voor de optimale koeltemperatuur zonder de vriezer op te warmen. En je vriest je restjes extra snel in zonder het koelgedeelte af te koelen. Ga je voor een lange tijd op vakantie? Dan schakel je het koelgedeelte apart uit zonder de vriezer te hoeven ontdooien. Dat scheelt je weer tijd en moeite.

Haal meer uit je vriezer

No Frost

Dankzij het aparte koelsysteem voor de vriezer beschik je over extra functies én vriesvermogen. Ben je net terug van de supermarkt en heb je een flinke voorraad ingeslagen? Selecteer op het display de SuperCool of SuperFrost functie. Je koelt hiermee je boodschappen extra snel af. Ook maak je je dankzij de anti-ijsvorming minder zorgen over het onderhoud van je vriezer. De vriezers van de modellen met Smart Frost zijn eenvoudig te ontdooien en reinigen. Die met No Frost hoef je zelfs nooit te ontdooien.

Zet je koelkast ook in de schuur of garage

Onverwarmde ruimte

Niet elke koelkast plaats je zonder problemen in je schuur of garage. Als de omgevingstemperatuur laag genoeg is, hoeft het koelgedeelte niet meer af te koelen om de juiste temperatuur te bereiken. De koelkast stopt met werken en de vriezer ontdooit. De oplossing? Een gescheiden koelsysteem. Omdat de vriezer onafhankelijk koelt, blijft deze functioneren wanneer het koelgedeelte stopt. Je plaatst je koelkast met DuoCooling dus ook in een onverwarmde ruimte.

Extra voordelen

Koelkast indeling

Wil je een Liebherr koelkast met al deze voordelen, dan ben je dus met een model met 2 koelsystemen aan het juiste adres. Deze koelkasten van Liebherr zijn iets duurder dan de modellen met één koelsysteem, maar de extra functies wegen daar tegenop. Zo beschikken deze modellen naast DuoCooling over een stevig en flexibel interieur en een handig display waarop je de precieze temperatuur afleest. Zo weet je zeker dat je plakje ham precies 5 graden Celsius is en niet ongeveer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen