The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laszlo

Wat is een NPR 1813 en NEN 1335 certificering?

Het maakt niet uit of je op kantoor of thuis werkt, je hebt een verstelbare bureaustoel nodig waar je ergonomisch op zit. Een juiste werkhouding is belangrijk, omdat je op één dag al snel urenlang zittend werkt. Op een arbo gecertificeerde bureaustoel zit je goed. Wij leggen je meer uit over wat een arbo certificering is en wat de 2 meestvoorkomende certificeringen zijn.

Arbo certificering voor bureaustoelen

Arbo gecertificeerde bureaustoelen

Een bureaustoel is onmisbaar op kantoor of in huis als je thuiswerkt. Er zijn normale bureaustoelen die een lage prijs hebben en er zijn arbo gecertificeerde bureaustoelen. Deze bureaustoelen kosten meer, maar dat heeft een belangrijke reden. Zij hebben een arbo certificering, omdat ze aan strikte eisen voldoen. De eisen hebben voornamelijk met de verstelbaarheid van de verschillende onderdelen te maken. Je verstelt bij een arbo bureaustoel in ieder geval de zitting en rugleuning. Daarnaast hebben sommige modellen verstelbare armleuningen en een lendensteun.

NPR 1813 gecertificeerde bureaustoelen

NPR 1813 gecertificeerde bureaustoelen

NPR 1813 is een arbo norm die alleen in Nederland geldt. De afkorting staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. Nederlanders hebben een gemiddeld grote lichaamslengte en daar zijn bureaustoelen met de NPR 1813 norm op gebouwd. De onderdelen zijn met grote marges aan te passen, zodat iedere Nederlander goed en actief zit. Zelfs als je groter bent dan 192 centimeter. Een juiste zithouding is belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen.

NEN 1335 gecertificeerde bureaustoelen

NEN 1335 gecertificeerde bureaustoelen

In Europa krijgen bureaustoelen die door de arbo zijn goedgekeurd de EN 1335 certificering. EN is de afkorting voor Europese Norm. NEN is de Nederlandse benaming, waarbij de eerste 'N' voor Nederland staat. Mensen uit Europa verschillen veel in lichaamslengte. De onderdelen van bureaustoelen die aan de NEN 1335 certificering voldoen, hebben daardoor een grote verstelbare marge. Deze bureaustoelen zijn geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 151 en 192 centimeter.

Conclusie

Als je veel zittend werkt, is een arbo gecertificeerde bureaustoel essentieel. Deze bureaustoelen zijn goed voor de ergonomie, waardoor je minder kans hebt op lichamelijke klachten. De NPR 1813 gecertificeerde bureaustoelen zijn vooral geschikt voor mensen die langer zijn dan 192 centimeter. Ben je tussen de 151 en 192 centimeter? Dan zijn stoelen met zowel de NPR 1813 als NEN 1335 norm goed.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.023 beoordelingen