The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Wat is een PTZ IP-camera?

Een PTZ ip-camera kan draaien, kantelen en zoomen. Je bedient de camera op afstand, met behulp van een app op je smartphone of software op je computer. Zo bekijk je een groter deel van de ruimte, maar zoom je ook gemakkelijk in en uit. In dit artikel leg ik je uit wat zo’n PTZ ip-camera precies is en hoe je hem gebruikt.

Draaien, kantelen en zoomen

Draaien, kantelen en zoomen

PTZ staat voor ‘Pan Tilt Zoom’. Dit betekent dat een PTZ camera kan draaien, kantelen en zoomen. Omdat de camera horizontaal draait en verticaal kantelt, houd je een groter deel van een ruimte in de gaten. De optische zoom maakt het mogelijk om in te zoomen op personen of voorwerpen, zonder dat de beeldkwaliteit afneemt. Bij opvallende omstandigheden krijg je hierdoor een beter beeld van de situatie.

Bedien de camera op afstand

Bedien de camera op afstand

Een PTZ camera bedien je op afstand met behulp van software. Je gebruik een app op je telefoon of computer om de camera te bedienen. Je bewaakt zo verschillende plekken in de kamer. Bekijk bijvoorbeeld de voordeur op dagen dat je een pakketje verwacht. Op andere momenten focus je de camera op je dierbare spullen in de kamer. Je gebruikt hiervoor een enkele PTZ ip-camera, terwijl je in andere gevallen meerdere camera’s nodig hebt of de camera moet verplaatsen.

Patrolling functie

Patrolling functie

De meeste PTZ ip-camera’s beschikken over een patrolling functie. Hiermee stel je bepaalde punten in, waar de camera automatisch langs beweegt. Wanneer het apparaat beweging detecteert, zal de camera stil blijven staan om het bewegende beeld te filmen. In sommige gevallen is het mogelijk om de camera automatisch een bepaald patroon te laten volgen. Zo houd je met een enkele camera een groter gebied in de gaten dan met de meeste statische camera’s.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen