The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Daan

Wat zijn de voordelen van een slimme rookmelder?

Met een rookmelder ben je tijdig op de hoogte van rookontwikkeling en beginnende brand in huis. Waar een standaard rookmelder alleen deze basisfunctie heeft, biedt een slimme rookmelder meer mogelijkheden. Omdat de prijs van zo’n rookmelder een stuk hoger is, kies je misschien eerder voor een basismodel. Toch heeft een slimme rookmelder meerdere voordelen, die we in dit artikel bespreken.

Voordelen van een slimme rookmelder

Voordelen slimme rookmelder

Een slimme rookmelder heeft verschillende extra eigenschappen die standaard rookmelders niet hebben:

  • Je ontvangt meldingen op iedere locatie
  • Je profiteert van extra slimme functies
  • Je koppelt meerdere rookmelders aan elkaar
  • Je combineert de rookmelder met andere slimme producten

Ontvang meldingen op iedere locatie

Ontvang meldingen op iedere locatie

Slimme rookmelders communiceren draadloos met een app op je smartphone. De meeste rookmelders maken direct verbinding met het wifinetwerk in huis. Er zijn ook slimme rookmelders die via een bridge of basisstation hun berichten versturen. Bij brand in huis gaat het alarm van de rookmelder af en ontvang je een pushbericht. Ook als je niet thuis bent. Zelfs vanaf een vakantieadres weet je dus meteen wat er gebeurt, zodat je direct actie kunt ondernemen.

Gebruik de slimme functies

Slimme functies

Standaard rookmelders hebben 2 functionaliteiten: een alarm dat waarschuwt bij rook en een testmogelijkheid voor de batterij. Veel slimme rookmelders hebben een hittesensor, zodat je geen vals alarm krijgt bij waterdamp uit de badkamer. De batterij test je eenvoudig met de app. Hier bekijk je ook de geschiedenis van batterijcontroles en brandmeldingen. Dat is bijvoorbeeld handig voor je verzekeraar na brandschade. De app is daarnaast geschikt om extra eigenschappen in te stellen, zoals de gevoeligheid van de sensor.

Koppel meerdere rookmelders aan elkaar

Koppel rookmelders aan elkaar

Door meerdere slimme rookmelders aan elkaar te koppelen, zorg je voor meer veiligheid in huis. Wanneer de rookmelder op zolder brand detecteert, gaan alle gekoppelde rookmelders in huis af. Bij rookmelders met een gesproken alarm hoor je direct waar in huis de rook ontstaat. Dit zie je ook terug in de applicatie op je smartphone. Een netwerk van slimme rookmelders in huis geeft dus specifieke meldingen, waarna je gericht actie onderneemt.

Combineer de rookmelder met andere slimme apparaten

Combineer met andere slimme apparaten

Een slimme rookmelder is aan andere slimme apparaten in huis te koppelen. Dat biedt meer gemak en veiligheid. Je bepaalt zelf op welke manier je jouw slimme apparatuur met elkaar verbindt. Koppel bijvoorbeeld een slimme rookmelder met koolmonoxidemeting aan je slimme thermostaat. Bij detectie van koolmonoxide schakelt je rookmelder direct de thermostaat uit, zodat de gasontwikkeling stopt. Of koppel slimme lampen aan de rookmelder, om ze te laten knipperen als het brandalarm afgaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.023 beoordelingen