The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Mascha

Wat zijn de extra functies van rookmelders?

Met een rookmelder stel je vast of er brand ontstaat in huis. De hoofdfunctie van een rookmelder is dus altijd het detecteren van rook. Toch zijn er verschillende extra functies en mogelijkheden die rookmelders van elkaar onderscheiden. In dit artikel leggen we een aantal verschillende functies en mogelijkheden voor rookmelders aan je uit.

Besturing via de app

Rookmelder besturen via de app

Slimme rookmelders zijn via wifi aan je smartphone te koppelen. Dat betekent dat je in de bijbehorende app de status van je rookmelder ziet. Ook als je niet thuis bent, ontvang je meldingen over de situatie thuis. Zo ben je altijd op de hoogte van rookontwikkeling. Slimme rookmelders zijn koppelbaar aan andere rookmelders en apparaten. Zo hoor je door het hele huis een alarm als de rookmelder op zolder brand opmerkt of koppel je de rookmelder aan je slimme verlichting.

Extra luid geluidssignaal

Geluidssignaal rookmelder

Het standaard geluidssignaal van een rookmelder is 85 decibel. Dit kun je vergelijken met een zware vrachtwagen die voorbij rijdt of iemand die hard schreeuwt. De kans dat je het signaal niet hoort, is daarom behoorlijk klein. Als je toch behoefte hebt aan extra veiligheid, kies je voor een rookmelder met extra luid alarm. Deze melders hoor je boven het geluid van zware machines of de afzuigkap uit. Een extra luid alarmsignaal is meestal zo'n 95 decibel.

Noodlicht

Noodlicht rookmelder

Sommige rookmelders zijn voorzien van noodlicht. Dit noodlicht schakelt in wanneer het alarm afgaat. Je hoort dus niet alleen dat er wat aan de hand is, maar ziet ook direct het licht van de melder. Dat is vooral handig als de melder 's nachts klinkt en je in het donker de trap af moet. Hang dit soort melders daarom bijvoorbeeld op de overloop of boven het trapgat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.956 beoordelingen