The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat maakt een vaatwasser stil?

Een stille vaatwasser heeft een geluidsniveau van maximaal 43 decibel. Door speciale behuizing en de aanwezigheid van een koolborstelloze motor heb je minder last van geluid in je woonkamer. Wel zo fijn wanneer je een open keuken hebt.

Stille vaatwasser

Energielabel met geluidsniveau

Wil jij een vaatwasautomaat die zo min mogelijk geluid maakt, koop er dan één met een geluidsniveau tot 43 decibel. Handig wanneer je een open keuken hebt of de vaatwasser vlakbij je slaapkamer komt. Stille vaatwassers beschikken over isolerende behuizing en een inverter motor, ook wel koolborstelloze motor. Met een koolborstelloze motor zijn er geen extra onderdelen die voor de aandrijving zorgen. Hierdoor is er minder wrijving en hoor je minder geluid.

Inbouw of vrijstaand

Vaatwasser half open

Voor het geluidsniveau van een vaatwasser maakt het uit of je een vrijstaande of een inbouw vaatwasser hebt. Een vrijstaande vaatwasser maakt ongeveer 2 decibel meer geluid dan een inbouw vaatwasser. Dit is bijna een verdubbeling van het geluid. Een inbouw vaatwasser maakt minder geluid door het aanrechtblad boven de automaat. Ook maakt het uit welk programma je gebruikt. Zo zijn er speciale nachtprogramma's die minder geluid maken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen