The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Wat maakt een vaatwasser stil?

Een stille vaatwasser heeft een geluidsniveau van 43 decibel of lager. Hierdoor heb je minder last van geluid. Dat is wel zo fijn wanneer je een open keuken hebt of veel thuiswerkt. In dit artikel vertellen we je meer over het geluidsniveau van vaatwassers.

Wat is een decibel?

Energielabel met geluidsniveau

Het geluidsniveau drukken we uit in decibellen. Deze ligt bij vaatwassers rond de 39 tot en met 49 decibel. Je denkt misschien dat er tussen 43 en 46 decibel weinig verschil ligt, maar niets is minder waar. Elke 3 decibel is een verdubbeling van het geluid. Een vaatwasser met een geluidsniveau van 46 decibel is dus 2 keer zo luid als dat van een model met 43 decibel.

Stille vaatwasser

Stille vaatwasser

Wanneer je veel thuiswerkt of graag een spannende films kijkt, is een stille vaatwasser een handige keuze. Deze heeft een geluidsniveau van 43 decibel of lager. De vaatwasser maakt dan nog wel geluid, maar dat hoor je nauwelijks. Stille vaatwassers hebben een isolerende behuizing en een inverter motor, ook wel koolborstelloze motor. Deze hebben geen extra onderdelen die voor de aandrijving zorgen, waardoor er minder wrijving is en dus minder geluid.

Inbouw of vrijstaand

Vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser maakt ongeveer 2 decibel meer geluid dan een inbouw vaatwasser. Dit is dus bijna een verdubbeling van het geluid. Een inbouw vaatwasser maakt minder geluid, doordat het aanrechtblad boven het apparaat zit. Daarnaast maakt het verschil welk vaatwasprogramma je aanzet. Zo zijn er modellen met speciale nachtprogramma's, zodat ze minder geluid maken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.024 beoordelingen