The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Coolblue Zakelijk

Alles over ergonomisch thuiswerken en afstellen

Ergonomisch werken kan een uitdaging zijn. We kunnen snel onderuitzakken of vergeten om even wat rek-en-strek oefeningen te doen. En je wil natuurlijk wel een gezonde werkhouding. Vandaar dat ergonomisch werken erg belangrijk is. Zo krijg je geen last van fysieke klachten door een verkeerde houding.

Zo stel je je bureaustoel ergonomisch af

Zorg ervoor dat ieder onderdeel van je werkplek ergonomisch is ingesteld. Allereerst je bureaustoel.

Stap 1: kies een bureaustoel die je onderrug goed ondersteund. Dit voorkomt dat je in je stoel gaat hangen en daarmee de verkeerde houding aanneemt.

Stap 2: zet je benen in een hoek van 90 graden wanneer je op de bureaustoel zit. Je lengte bepaalt namelijk de ideale hoogte van je bureaustoel. Zo wordt je hele bovenbeen ondersteund en dat voorkomt dat je onderuit gaat zakken in je stoel.

Stap 3: stel je armleuningen zo in dat je schouders niet opgetrokken maar ontspannen zijn, zodat je een goede zithouding aanneemt.

Stap 4: leg je muis en toetsenbord op de plek op je bureau waar je bij kunt zonder je houding aan te passen. Klap daarom ook liever niet de pootjes van je toetsenbord uit, deze zorgen namelijk voor een buiging in je polsen. Je bevordert je houding ook wanneer je een ergonomische muis kiest.

Zo stel je je bureau en beeldscherm ergonomisch af

Nu je bureaustoel is afgesteld kan je je bureau en beeldscherm gaan afstellen.

Stap 1: zorg dat je bureau op dezelfde hoogte komt als de armleggers van je bureaustoel. Hiermee zorg je ervoor dat je schouders altijd ontspannen zijn en dat je met je handen gemakkelijk typt zonder dat je polsen in een verkeerde houding liggen.

Stap 2: zorg dat de bovenkant van je beeldscherm op ooghoogte komt. Wanneer je je arm strekt moet je het beeld precies aan kunnen raken.

Stap 3: hetzelfde geldt wanneer je werkt met een laptop. Gebruik een laptopstandaard om je laptop op ooghoogte te krijgen. Zorg er voor dat je zoveel mogelijk vooruitkijkt om rug- en nekklachten te voorkomen.

Tips om het thuiswerken zo gezond mogelijk te houden

Tip 1: probeer voor iedere 20 minuten schermtijd, ook 2 minuten zonder schermtijd te hebben. Zo krijgen je ogen rust en kun je je daarna beter concentreren.

Tip 2: wissel het staan en zitten zo veel mogelijk af. Heb je geen zit-sta bureau? Sta dan af en toe even op, strek je uit en pak een kopje koffie.

Tip 3: zorg voor voldoende frisse lucht en gun jezelf af en toe een wandeling voor wat beweging.

Zorg voor een goede houding

Heb je tijdens of na het werken last van lichamelijke klachten? Misschien ligt het aan je werkhouding achter je bureau. Met speciale producten voorkom je deze nek-, rug- en/of polsklachten. In dit artikel leggen we je uit hoe je ergonomisch werkt door te letten op je houding, randapparatuur en accessoires.

Ik wil een Thuiswerkwinkel

Hoe krijg ik een Thuiswerkplek via mijn werkgever?

Het is fijn wanneer je werkgever jou ondersteunt om het beste uit je werkplek te halen. Als medewerker is het daarom slim om je werkgever op de hoogte te stellen van de Thuiswerkwinkels van Coolblue. Hier leggen we je alles uit over de Thuiswerkwinkel en kan jouw werkgever meteen een aanvraag doen.

Hoe meld ik me als werkgever aan voor een Thuiswerkwinkel?

Plan een adviesgesprek via één van onze coördinatoren en bepaal hoe jouw ideale Thuiswerkwinkel eruitziet. Wil je bijvoorbeeld alleen bureaus en bureaustoelen in het assortiment of ook mobiele telefoons en displays? Keuze gemaakt? Mooi! Dan maken wij een afgeschermde Coolblue-omgeving voor je aan. Daarin maken je medewerkers vervolgens een keuze uit verschillende productcategorieën. Ze kunnen de producten zelf afrekenen óf betalen met het CoolblueTegoed dat jij beschikbaar stelt. De producten worden de volgende dag bij je medewerkers thuisbezorgd. En natuurlijk staan we ook na aankoop voor hen en voor jou klaar. Zo loopt alles op rolletjes.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen