The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Garmin Pay: wat is het en hoe werkt het?

Met Garmin Pay betaal je contactloos via je Garmin smartwatch. Eind oktober 2018 introduceerde Garmin samen met Mastercard en FitPay de betaaldienst Garmin Pay in Nederland. Wanneer je een betaalpas hebt van één van de deelnemende Europese banken, dan heb je dankzij Garmin Pay de mogelijkheid om contactloos te betalen met je Garmin smartwatch. Wat het is en hoe het precies werkt lees je in dit artikel.

Wat is Garmin Pay?

Garmin Pay

Met Garmin Pay betaal je contactloos via je Garmin smartwatch. Garmin Pay werd voor het eerst in november 2017 aangekondigd, maar was nog niet in Nederland beschikbaar. Sinds oktober 2018 is dat dus wel mogelijk. Een voorwaarde hiervoor is dat je wel een betaalpas moet hebben van één van de deelnemende banken. Op dit moment zijn dat ABN AMRO, Rabobank of een Mastercard creditcard van ICS.

Hoe werkt Garmin Pay?

Garmin Pay
  • Stap 1 is het activeren van je betaalpas in de bankieren app op je smartphone.
  • Vervolgens dien je je betaalpas ook te koppelen in de Garmin Connect app op je smartphone, via de optie 'Maak een portemonnee aan'.
  • Nu is je betaalpas gekoppeld aan je Garmin smartwatch en heb je de mogelijkheid om te betalen met de smartwatch.
  • De eerste keer dat je wilt afrekenen, houd je de activatieknop van je smartwatch ingedrukt en selecteer je het Wallet icoon. Toets dan je pincode in.
  • Het groene vinkje op je smartwatch geeft aan dat je betaling is gelukt.
  • De volgende keer hou je alleen je horloge voor het pinautomaat om te betalen.

Bij welke bank heb ik een bankrekening nodig?

Niet elke bank ondersteunt Garmin Pay. Je kunt alleen contactloos betalen met Garmin Pay als jouw bank Garmin Pay ondersteunt. Bekijk de volledige lijst met aangesloten banken via de onderstaande link of bekijk 'benodigde bankrekening' op de productpagina.

Met welk Garmin horloge kan ik betalen?

Garmin Pay horloges

Om contactloos te betalen, moet het horloge over een NFC chip beschikken. De volgende horloges hebben dit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.380 beoordelingen