The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Wat is Gigaset Eco-dect?

Gigaset Eco-dect is een modus op Gigaset telefoons waarmee je het stroomverbruik vermindert. Met deze modus bespaar je tot 60% op het energieverbruik van je vaste telefoon. In dit artikel leggen we uit wat de voor- en nadelen van deze modus zijn en hoe je het instelt op jouw Gigaset telefoon.

Wat is Eco-Dect?

Vrijwel alle Gigaset-toestellen zijn tegenwoordig voorzien van een Eco-mode of zelfs een Eco-mode Plus. Deze technologie zorgt ervoor dat het stroomverbruik van de toestellen flink gereduceerd wordt.

Voordelen

eco dect

Dat is eigenlijk heel makkelijk. Door het zendvermogen te reduceren wordt er energie bespaard. Door de Eco-mode te gebruiken kan dit zelfs oplopen tot 60% minder stroomverbruik. Daarnaast komt er altijd een zeer beperkte hoeveelheid straling van een DECT-toestel af. Deze straling, die overigens nooit gevaarlijk is, wordt door het gebruik van de Eco-mode nog meer gereduceerd.

Nadelen

gigaset

Jawel, een klein nadeeltje. Als de Eco-mode is ingeschakeld wordt het zendvermogen van de toestellen beperkt. Dat betekent dat ook het bereik van het toestel kleiner wordt. Waar het bereik van een Gigaset altijd 50 meter binnenshuis en 300 meter buitenshuis is, wordt dit bij het gebruik van Eco-modi gehalveerd: 25 meter binnenshuis, 150 meter buitenshuis.

Eco-mode

gigaset ecomode

Telefoons uitgerust met een Eco-mode hebben de mogelijkheid om het zendvermogen met maar liefst 80% te verlagen. Toestellen die zijn voorzien van een Eco-mode Plus kunnen het zendvermogen zelfs helemaal uitschakelen. Deze modus geldt dan voor alle handsets die op een basisstation zijn aangemeld, mits alle handsets de Eco-mode ondersteunen natuurlijk.

Hoe stel ik de Eco-mode of Eco-mode Plus in?

Gigasetting settings

Om de Eco-mode of Eco-mode Plus te activeren doorloop je de volgende stappen:

  1. Open het hoofdmenu.
  2. Selecteer 'Instellingen'.
  3. Kies 'ECO DECT'.
  4. Selecteer 'Maximum bereik'.
  5. Kies nu 'Wijzigen'.
  6. Schakel 'Maximum bereik' uit.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.132 beoordelingen