The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Wat is het geluidsniveau van een mobiele airco?

Je mobiele airco is een uitkomst voor verkoeling op warme zomerdagen, maar het geluid kan soms hoger zijn dan verwacht. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over het geluidsniveau van airco's, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waarom maakt een mobiele airco (veel) geluid?

Geluidsniveau airco's

Een mobiele airco heeft in tegenstelling tot een split airco alle systemen in één ombouw zitten. Dit betekent dat de compressor van de airco die het geluid produceert in diezelfde ombouw zit. Dit zorgt voor veel geluid. Bij een split airco hangt de compressor buiten, waardoor je er minder last van hebt.

Welke factoren zijn van invloed op het geluidsniveau?

Mobiele airco in woonkamer

De temperatuur buiten is van grote invloed op het geluidsniveau van de airco. Hoe extremer de temperaturen, hoe harder de airco moet werken. Als de airco harder moet werken, dan maakt hij ook meer geluid. Kijk daarom altijd of je het de airco wat gemakkelijker kan maken, bijvoorbeeld door je gordijnen dicht te houden of een raamafdichtingsset te gebruiken die de warme lucht buiten houdt. Daarnaast hebben ook de standen van de airco invloed op het geluidsniveau. Als je de airco aanzet op de hoogste blaassnelheid, dan zal hij meer geluid maken dan wanneer je bijvoorbeeld de nachtstand gebruikt.

Zijn er ook stille mobiele airco's?

Mobiele airco bij raam

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, er zijn geen mobiele airco's die volledig stil zijn. Je hoort altijd geluid. Wel zijn er stillere en luidere airco's. Wat hierbij belangrijk is om te weten is dat een verschil van een paar decibel al een groot verschil kan maken in de intensiteit van het geluid. Wil je het geluid van de airco verminderen? Zet de airco dan aan in de nachtmodus. Een airco maakt in de nachtmodus minder geluid, omdat hij dan op een lager vermogen werkt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen