The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Evany

Wat is iCloud?

iCloud is de online opslagdienst van Apple. Met iCloud sla je al jouw foto’s en andere bestanden online op. Hierdoor zijn al deze bestanden altijd en op verschillende apparaten beschikbaar. In dit artikel lees je wat iCloud is en wat je er allemaal mee doet.

Online plek om je bestanden op te slaan

MacBook iCloud

Met iCloud sla je al bestanden online op. Als je bijvoorbeeld een foto maakt met je iPhone, dan is deze ook beschikbaar op je iPad en MacBook. Het overzetten van je bestanden is daardoor verleden tijd. Daarnaast zijn al je bestanden altijd beschikbaar via de apps op je Apple apparaat of je browser. Als je weinig opslagcapaciteit op je iPhone hebt, dan vergroot je dit ook met iCloud. Apple heeft hier verschillende abonnementen voor

De basis voor het Apple ecosysteem

Apple ecosysteem

Het grote voordeel van Apple producten is dat ze naadloos met elkaar samenwerken. Dit komt voor het grootste gedeelte door iCloud. Als je op je iPad een document hebt getypt in Pages, dan is dit document ook beschikbaar in Pages op je MacBook. Zo werk je verder waar je gebleven was, want alles synchroniseert automatisch. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld je notities en je agenda. iCloud werkt in iedere browser, zo heb je ook toegang tot al je bestanden met computers die niet van Apple zijn.

Wat doe je er nog meer mee?

iCloud apps

Naast dat je bestanden altijd en overal beschikbaar zijn, sla je in iCloud ook reservekopieën van je iPhone of iPad op. Mocht je bijvoorbeeld overstappen naar een andere iPhone, dan kies je tijdens de installatie voor de in iCloud opgeslagen reservekopie. Zo heb je onder andere al je foto’s, contacten en apps weer op je nieuwe telefoon. Mail Drop werkt samen met iCloud. Met Mail Drop verstuur je grote bestanden tot 5 GB. Dat is handig voor het versturen van bijvoorbeeld foto’s. Dit werkt overigens alleen met de standaard Mail app.

Verschillende iCloud abonnementen

iCloud abonnementen

Je krijgt van Apple gratis 5 GB aan opslagcapaciteit in iCloud. Dit is te weinig voor het opslaan van je back-ups en foto’s. Daarom zijn er verschillende abonnementen beschikbaar tegen een maandelijks bedrag. 50 GB (€ 0,99) is voldoende om foto’s en reservekopieën op te slaan. 200 GB (€ 2,99) is geschikt voor een gezin, iedereen slaat zo gemakkelijk foto’s en video’s op. 2TB (€ 9,99) deel je met maximaal 4 andere gezinsleden. Iedereen heeft zo genoeg ruimte om foto’s, video’s en andere bestanden op te slaan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen