The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

Wat kun je met de gratis apps op je Apple Mac?

Apple levert bij elke Mac een gratis softwarepakket, zodat jij meteen aan de slag gaat. Maak met iMovie een video van je eerste dag met Mac. Knutsel een spreadsheet in elkaar met Numbers. Of neem een wereldhit op met Garageband. We vertellen wat je allemaal kunt met de gratis apps op je Apple MacBook, iMac of Mac Mini.

Deze Apps krijg je standaard bij jouw Mac

Gratis Apps MacBook

We hebben hieronder de belangrijkste gratis apps op een rijtje gezet. Zo weet je meteen naar welke apps jij op zoek moet.

  • iWork Suite (Pages, Numbers & Keynote)
  • Garageband
  • iMovie
  • Voorvertoning (Preview)

iWork Suite

Apple iWork op MacBook, iPhone en iPad

Apple iWork Suite bestaat uit een tekstverwerker, een spreadsheet applicatie en een presentatieprogramma. De programma's zijn het best te vergelijken met Microsoft Word, Excel en Powerpoint, maar met minder uitgebreide functies. In Pages schrijf je verslagen, die je eenvoudig met Word-gebruikers deelt. Voor je spreadsheets gebruik je Numbers. En presentaties maak je in Keynote. Bovendien werk je met meerdere personen tegelijk in hetzelfde document. Ook als niet iedereen Apple apparaten gebruikt. iWork gebruik je namelijk ook als webapplicatie.

Garageband

Garageband op Apple MacBook

Altijd al een rockster willen zijn? Of zie jij jezelf wel de wereld over reizen als nieuw dj-talent? Garageband biedt je de middelen die je nodig hebt om jouw eigen muziek te maken. Bespeel digitale instrumenten, of sluit je MIDI-keyboard aan en neem je eigen spel op. Even geen inspiratie? Garageband heeft een grote bibliotheek met loops. Deze korte stukjes muziek kun je naar hartelust combineren en aanpassen. Zo sta je in een mum van tijd te dansen op je eigen muziek.

iMovie

Apple iMovie op MacBook, iPhone & iPad

Bij een grote hit hoort natuurlijk een al net zo goede videoclip. Ook voor het maken van video's hoef je geen apart programma's aan te schaffen. Met iMovie bewerk je namelijk eenvoudig al je video's. Voeg foto's en videomateriaal toe aan je project. Knip, plak, versnel en vertraag ze. Zet ze in de goede volgorde en voeg hier en daar wat effecten toe. Met Apple iMovie maak je eenvoudig professioneel ogende video's. Ga maar eens na hoeveel YouTube video's met deze gratis apps gemaakt zijn.

Voorvertoning

Voorvertoning op Apple MacBook

Als je al vaker op Mac gewerkt hebt, is de kans groot dat je Voorvertoning al kent. Als je Engels hebt ingesteld als systeemtaal, ken je het wellicht beter als Preview. Foto's, pdf bestanden, PowerPoint presentaties en Photoshop bestanden. Je opent ze allemaal met Voorvertoning. Maar dat is niet alles. In Voorvertoning bewerk je PDF bestanden en voeg je notities toe. Ook gebruik je Voorvertoning om eenvoudige bewerkingen uit te voeren aan je foto's.

Maar wacht, er is meer.

Hierboven hebben we een aantal van de gratis apps op je Mac uitgelicht. Dit zijn ze echter lang niet allemaal. Zo gebruik je Safari om te surfen op het internet. Sla je backups op met Time Machine. Maak en bewerk foto's met Photo Booth en Foto's. Of gebruik FaceTime om te videobellen met al je vrienden en familie. Je merkt het al, de mogelijkheden zijn eindeloos.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen