The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Wat zijn de verschillen tussen de Epson printers?

Als je een Epson printer wilt kopen, dan heb je nogal wat keuze. Het aanbod van Epson varieert namelijk van kantoorprinters tot fotoprinters. Gelukkig zit er logica in de benaming. Een Epson Expression is gemaakt voor thuis, een Workforce voor kantoor en een Ecotank voor zowel thuis als kantoor. Hier lees je alles over de verschillen tussen deze printer series.

De verschillen tussen de 3 modellen

Model Gebruiksocatie Type Snelheid Formaat
Expression Thuis Inkjet 11 pagina's per minuut Klein tot medium
Workforce Kantoor Inkjet 18 pagina's per minuut Medium tot groot
Ecotank Thuis en kantoor Inkjet (reservoir) 13 pagina's per minuut Klein tot medium

Epson Expression

Epson Expression

Epson Expression printers zijn compact en maken gebruik van inkjet technologie. Ze zijn all-in-one, wat betekent dat ze naast printen ook scannen en kopiëren. Een Expression home printer is, je raadt het al, gewoon voor thuisgebruik. Deze printer is niet al te groot, zodat je hem op je bureau of in een kastje plaatst. Een Expression Home Premium combineert all-in-one met een automatische documentinvoer, wat vooral handig is wanneer je veel scant en kopieert. Met een Expression Photo print je daarbovenop nog eens scherpe afbeeldingen en foto's.

Epson WorkForce

Epson WorkForce

Een Epson WorkForce is een inkjet printer speciaal ontworpen voor een thuiskantoor of klein kantoor. Deze printers drukken snel af en zijn ontworpen om een hoge werkbelasting aan te kunnen. De meeste WorkForces hebben een automatische documentinvoer. Hiermee scan of kopieer je achter elkaar een hele stapel documenten, waardoor je ze niet één voor één in hoeft te voeren. Een WorkForce Pro heeft daarnaast een nog hogere afdruksnelheid en meer functies. De Pro versie gebruik je op een middelgroot kantoor.

Epson EcoTank

Epson EcoTank

Anders dan bovenstaande inkjetprinters heeft een Epson Ecotank een inktreservoir. Hierbij gebruik je geen cartridges, maar inktflesjes om de printer bij te vullen. Deze inkt kost tot 10x minder dan inkt uit cartridges en gaat maanden of zelfs jaren mee zonder bij te vullen. Er zijn all-in-one Ecotank printers voor thuis, snelle alleen-printen modellen voor kantoor en er zijn Ecotank fotoprinters die voordelig in hoge kwaliteit afdrukken. Zo'n ecotank heeft een hogere aanschafprijs, maar scheelt geld op de lange termijn.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen