The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

De voordelen van een zakelijke Chromebook

Chromebooks zijn al een tijd in opkomst en zijn inmiddels een feit in laptopland. Chromebooks zijn goed te gebruiken voor zowel persoonlijke als zakelijke doeleinden. Het gebruik van Chromebooks in je (nieuwe) bedrijf brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Welke dat zijn, lees je op deze pagina.

Chromebooks zijn veilig

Man werkt op Chromebook voor raam.

Een van de belangrijkste voordelen van een Chromebook is dat ze veilig zijn en blijven. Chrome OS, het besturingssysteem, bevat namelijk automatisch ingebouwde beveiliging die altijd up-to-date blijft. Zo is een Chromebook dus niet vatbaar voor virussen. Ook maakt Chrome OS automatisch back-ups van je bestanden, zodat deze altijd te achterhalen zijn mocht je ze kwijtraken. De meeste Chromebooks zijn ook voorzien van een TPM-chip, die hardwarematig data beveiligt. Zo heb je dus zowel software- als hardware bescherming op een Chromebook.

Effectief samenwerken met G Suite

Vrouw in gele trui werkt op laptop.

Gebruik je meerdere Chromebooks op de werkvloer, dan is samenwerken met collega’s nog makkelijker via G Suite. Zo voeg je agenda’s samen, zodat je weet wie er op welk moment beschikbaar is voor overleg en wie er bijvoorbeeld extern is op het moment. Ook werk je eenvoudig via Google Docs, Slides of Sheets met meerdere mensen in één document, zodat je snel en effectief werk verricht. Daarnaast is het makkelijk om bestanden te delen door alles in Drive op te slaan, zodat iedereen altijd en overal toegang heeft.

Lange accuduur

In het gras zittende man werkt in park op Asus laptop.

Een ander voordeel van een Chromebook is de batterijduur. De combinatie van een energiezuinige processor en Chrome OS zorgt ervoor dat een Chromebook een hele werkdag meegaat zonder tussendoor op te laden. Zelfs dagen die uitlopen zijn geen probleem. Bovendien is de lange accuduur eveneens handig wanneer veel mensen flexwerken of vaak bij externe partijen op bezoek gaan.

Meer weten over de laptops?

Onze laptop specialist geeft je graag extra uitleg

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een laptop specialist
  • Krijg extra uitleg over de laptops
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen