The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Advies over desktops

De keuze voor een desktop maak je op basis van wat je ermee wil gaan doen. Daarom hebben we hier voor elke gebruikssituatie onder elkaar gezet welke specificaties je nodig hebt.

Ik wil internetten & mailen

Coolblue website op monitor van HP desktop.

Internetten, mailen, tekstverwerken of een filmpje kijken? Dat kan met iedere desktop. Deze pcs zijn relatief voordelig in aanschaf, maar hebben wel minder mogelijkheden om te upgraden, zoals bijvoorbeeld het installeren van een videokaart. Bovendien worden programma's door de jaren heen steeds zwaarder en zullen deze computers dus sneller verouderen.

  • Iedere willekeurige processor
  • 2 GB werkgeheugen of meer

Ik wil foto's bewerken

Bewerken van foto Coolblue medewerker in Photoshop op HP desktop.

Als je af en toe eens een vakantiefoto bewerkt is een instapcomputer met een i3 processor meer dan voldoende. Als je echter regelmatig professioneel foto's wilt bewerken, adviseren wij om te kijken naar een krachtigere pc, die geschikt is voor programma's als Photoshop. Let daarbij op de volgende specificaties:

  • Intel Core i5 of AMD A12 processor
  • 8 GB werkgeheugen

Ik wil video's bewerken

Bewerken van video's op monitor van Medion desktop.

Ga je regelmatig aan de slag met videobewerking, dan heb je een computer nodig die daar voldoende power voor heeft. Het editen van video's kan je pc namelijk zwaar belasten, zeker tijdens het renderen van de video. Als je regelmatig of professioneel video's wilt bewerken met software zoals Adobe Premiere Pro of Adobe After Effects kijk dan naar de deze specificaties:

  • Intel Core i7 processor
  • 8 GB werkgeheugen

Ik wil gamen

Shooter game op desktop.

In principe kan elke pc een spelletje draaien. De vraag is alleen, in welke beeldkwaliteit? Als je eenvoudige spelletjes zoals FarmVille of Angry Birds speelt kan dat met elke computer. Voor het spelen van de nieuwste games is vooral de videokaart van belang. Waarbij we vanaf de NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart een desktop aanbevelen voor gaming.

  • NVIDIA GeForce GTX 1050
  • Intel Core i5 of i7 processor

Ik wil met virtual reality aan de slag

VR spel Eagle op desktop.

Wil je jezelf ook kunnen onderdompelen in de wereld van virtual reality, dan heb je een pc nodig die dat aankan. De videokaart speelt hier een belangrijke rol, omdat er een vloeiend beeld naar de VR-bril gestuurd moet worden. Lukt dit niet, dan kan je misselijk worden. Ga daarom minimaal voor een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart.

  • NVIDIA GeForce GTX 1060
  • Intel Core i5 of i7 processor

Ik wil een desktop voor zakelijk gebruik

Excel op HP desktop monitor.

Een zakelijke pc verschilt op een aantal vlakken van een computer voor consumenten:

Windows 10 Pro

Met dit besturingssysteem sla je bestanden versleuteld op, maak je op afstand verbinding met een andere pc en maak je deel uit van een domein.

Behuizing

De meeste zakelijke desktops zijn wat steviger en compacter. Bovendien zijn onderdelen makkelijk te vervangen.

Onsite garantie

Op sommige zakelijke computers zit een onsite garantie of kun je de garantie upgraden. Gaat een desktop met onsite garantie kapot, dan komt er de volgende werkdag een monteur langs.

Kasper
Artikel van:
Kasper Desktopspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.402 beoordelingen