The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bonne

Welke hdmi kabel heb je nodig?

Met een HDMI kabel stuur je beeld en geluid van een speler naar je tv of beamer. Elke HDMI kabel past op elke HDMI poort. Maar let op: met een oude kabel zit je niet altijd goed. In dit artikel leg ik je uit hoe dit zit.

Welke HDMI kabel heb ik nodig?

Alle HDMI poorten en stekkers zijn gelijk. Let er op dat HDMI kabels van meer dan 5 jaar oud niet alle video- en audioformaten ondersteunen. Sluit je bijvoorbeeld een soundbar of home cinema set aan met HDMI ARC? Of wil je er zeker van zijn dat je 4K beelden via je kabel kunt sturen? Kies dan voor een nieuwe kabel. Elke kabel die wij verkopen is geschikt voor de nieuwste techniek in beeld en geluid.

Kwaliteitsverschillen kabels

Hdmi kabel kwaliteit

Een duurdere kabel is vaak van materialen met een hogere kwaliteit gemaakt. Je hebt daardoor minder snel last van draadbreuken, corrosie aan de contactpunten en signaalverlies. Dat laatste is belangrijk als je een kabel gebruikt die langer is dan 5 meter. Met een hoge kwaliteit kabel weet je zeker dat je een goede connectie hebt tussen de speler en je tv, beamer of monitor. En dat is belangrijk, want je hebt bij HDMI beeld en geluid of niets.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.306 beoordelingen