The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Alexandra

Welke ontkalker gebruik je voor je koffiezetapparaat?

Dat je jouw koffiezetapparaat regelmatig moet ontkalken staat als een paal boven water, maar over het juiste ontkalkingsmiddel heerst soms nog wat onduidelijkheid. Wij vertellen je wat je volgens ons wel en niet moet doen.

Bekijk alle ontkalkers

Ben jij opzoek naar een ontkalker voor jouw koffiezetapparaat? Bekijk dan ons assortiment met merkspecifieke en universele ontkalkers.

Merkspecifieke ontkalker

Merkspecifieke ontkalker

De fabrikant van jouw koffiezetapparaat zal je nadrukkelijk afraden om een andere ontkalker dan het eigen merk te gebruiken. Soms zelfs met de boodschap dat de garantie op je machine vervalt als je toch een ander middel gebruikt. Of je dat risico wilt nemen, is helemaal aan jou. Je mag ervan uitgaan dat de fabrikant inderdaad een middel heeft ontwikkeld dat qua bestanddelen helemaal is afgestemd op jouw machine en geen agressieve zuren bevat. Soms is dat een vloeistof en soms zijn het tabletten. Maar er zijn ook universele middelen te koop op basis van biologisch afbreekbaar melk- of citroenzuur. Deze zijn vaak voordeliger.

Universele ontkalker

Universele ontkalker

Als je ervoor kiest om een universeel ontkalkingsmiddel te gebruiken, tegen het advies van de meeste fabrikanten in, let dan goed op de bestanddelen ervan. Vermijd agressieve zuren zoals azijnzuur of zoutzuur en ga op zoek naar een ontkalker met citroenzuur of melkzuur als hoofdbestanddeel. Dat is zacht voor je machine en zacht voor het milieu. Als je nog een stapje verder gaat kies je voor een 100% ecologische ontkalker.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn

Als je een willekeurig koffieforum opent over het ontkalken van koffiemachines, zul je altijd lezen dat er mensen zijn die zweren bij schoonmaakazijn. Volgens ons is schoonmaakazijn te agressief om je koffiemachine mee te ontkalken. Waarom? Omdat het een aanzienlijke hoeveelheid azijnzuur bevat. Dit is een agressief, chemisch bestanddeel. Daarom raden wij het gebruik van schoonmaakazijn af.

Alexandra
Artikel van:
Alexandra Koffiemachinespecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen