The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Welke televisie past bij jou?

De beste tv voor jou hangt af van je gebruiksdoel. Kijk je vooral naar tv programma's, speel je games of kijk je via internet naar series? De ideale tv moet hier de beste ondersteuning in bieden. Tegelijkertijd is het zonde als je te veel betaalt voor overbodige specificaties. Daarom leg ik in dit artikel per gebruikssituatie uit welke eigenschappen belangrijk zijn.

Standaard tv kijken

Kijk je vooral naar tv programma's als het nieuws? Ga dan niet voor allerlei extra's of de beste beeldkwaliteit, want die maken de tv onnodig duur. De meeste tv programma's worden in de gemiddelde Full HD kwaliteit uitgezonden, waardoor je geen 4K of HDR nodig hebt. De beste optie voor jou is een basis Coolblue's Keuze televisie. Hiermee haal je een toestel met de beste prijs-kwaliteitverhouding in huis.

 • Minimaal Full HD
 • Geen overbodige extra's

Films en series streamen

Films en series streamen

Als je video's via YouTube of Netflix wilt streamen, ga je voor een smart tv. Deze televisies geven je via internet toegang tot online videodiensten. Doordat steeds meer films en series in 4K uitkomen, is het handig als de tv deze resolutie ondersteunt. Zo haal je het maximale uit de beeldkwaliteit. HDR ondersteuning is niet vereist, maar wel aanbevolen. HDR levert de meest kleurrijke en heldere beelden, mits de film of serie deze techniek ook ondersteunt.

 • Smart tv
 • Minimaal 4K, HDR is aanbevolen

Gamen

gamen tv

De beste gaming tv heeft een lage input lag van maximaal 50 milliseconden. Deze specificatie bepaalt hoe groot de vertraging tussen je controller en de actie op het scherm is. Heb je een PS4 Pro, Xbox One S of Xbox One X? Dan raad ik een tv met 4K en HDR ondersteuning aan. De games voor deze consoles worden steeds vaker in 4K en HDR gemaakt. Dankzij deze technieken zijn de beelden extra scherp, helder en contrastrijk.

 • Input lag tot 50 milliseconden
 • 4K en HDR voor PS4 Pro, Xbox One S of Xbox One X

Sport kijken

sport tv

De meeste sporten draaien om snelle acties. Daarom is het belangrijk dat elke beweging zo vloeiend mogelijk in beeld komt. Dit wordt bepaald door de beeldverversing, ofwel Hertz waarde. Met een 100 Hertz tv ben je verzekerd van een vloeiende beeldweergave. Voor sport is een groter scherm om diverse redenen beter. Zo komen details als ballen duidelijker in beeld en ontstaat er een grotere kijkhoek. Vrienden die aan de zijkant zitten, ervaren hierdoor geen mindere beeldkwaliteit.

 • 100 Hertz
 • Groot scherm

Lifestyle tv's

Lifestyle tv

Vind je het vooral belangrijk hoe de tv in je woonkamer staat, bekijk dan eens onze lifestyle tv's. Deze televisies gaan door hun design of unieke eigenschappen naadloos op in je interieur. Zo hang je de Samsung The Frame als een schilderij aan de muur. Philips Ambilight tv’s verlichten de muur achter het scherm in de kleuren van het beeld. Denk ook aan handige accessoires als de Samsung One Connect Box. Hiermee verbind je slechts 1 kabel met de tv.

 • Modern of retro ontwerp
 • Handige oplossingen voor het wegwerken van kabels

Kleine kamers

Kleine kamers

Zoek je een tv voor in een kleine ruimte als je slaapkamer of keuken? Ga dan voor een compact model van ongeveer 32 inch. Je hoeft niet voor het scherpste beeld te kiezen, want op een kleiner scherm is het verschil in scherpte nauwelijks zichtbaar. Het is handig als de tv ruimtebesparende oplossingen heeft. Denk aan een ingebouwde dvd speler. Als je naar digitale tv van je provider wilt kijken, is een ingebouwde CI+ module praktisch. Dat scheelt een extra kastje.

 • HD Ready of Full HD
 • Ingebouwde dvd speler of CI+ module

Camper of caravan

Caravan tv

In een camper of caravan staat meestal een tv van 32 tot 40 inch. Op deze kleinere modellen zie je nauwelijks verschil tussen verschillende resoluties. Een HD Ready of Full HD tv is voldoende. Het is handig als de tv een 12 volt aansluiting heeft. Hiermee voorzie je het toestel van stroom via de 12 volt aansluiting van de camper. Wil je in het buitenland naar tv uit je eigen land kijken, dan heb je een speciaal satelliet abonnement nodig.

 • HD Ready of Full HD
 • 12 volt aansluiting


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.429 beoordelingen