The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Laurence

Welke televisie past bij jou?

De beste tv voor jou hangt af van waar je graag naar kijkt. Of je nu voornamelijk naar het journaal kijkt, streamt via Netflix of games speelt, bij elke gebruikssituatie past een televisie. Tegelijkertijd is het zonde als je te veel betaalt voor specificaties die je toch niet nodig hebt. In dit artikel leggen wij je uit hoe je de tv kiest die het beste bij jou past.

Standaard zenders kijken

Standaard tv kijken

Kijk je vooral naar tv programma's als het nieuws, praatprogramma's of reality tv? Dan is een eenvoudige tv met full hd of 4K resolutie voldoende. Met een 4K resolutie heb je in ieder geval een toekomstbestendige tv, want steeds meer providers gaan zenders in 4K kwaliteit aanbieden. Daarnaast ondersteunen diensten als Netflix en YouTube of een gameconsole zoals de Playstation 4 Pro nu al 4K. Vind je het lastig om een keuze te maken? Kies dan een basis Coolblue's Keuze televisie. Hiermee haal je een toestel met de beste prijs-kwaliteitverhouding en zonder onnodige dure specificaties in huis.

 • Full HD of 4K resolutie

Films en series streamen

Films en series streamen

Stream je vaak films, series en video's, dan is een smart tv de beste keuze voor jou. Deze televisies geven je via internet toegang tot online videodiensten, zoals Netflix, Disney+ en YouTube. Wil je het meeste uit je smart tv halen? Kies dan een uitgebreid smart platform. Hiermee heb je toegang tot een ruim aanbod aan apps en streamingdiensten, handige functies en een overzichtelijk menu. De streamingdiensten op je smart tv bieden hun video's in 4K resolutie aan, zodat je geniet van een scherp beeld.

 • Minimaal 4K resolutie
 • Smart tv
 • Uitgebreid smart platform

Thuisbioscoop

Thuisbioscoop

Vind jij het belangrijk om films en series in hoge beeldkwaliteit te bekijken? Dan kies je voor een topklasse televisie met 1 miljard kleuren. Dit wordt ook wel 10 bit genoemd en zorgt voor een erg realistische kleurweergave en diepe contrasten. In combinatie met minimaal 4K resolutie verschijnt elk detail levensecht op je scherm. Een tv voor jouw thuisbioscoop heeft goede speakers. Zo beschikken deze tv's bijvoorbeeld over een woofer, (ingebouwde) soundbar of speciale geluidstechniek. Daarnaast is er een uitgebreid smart platform aanwezig, zodat je al jouw favoriete streamingdiensten gebruikt.

 • Minimaal 4K resolutie
 • Smart tv
 • Uitgebreid smart platform
 • Kleurdiepte van 1 miljard kleuren (10 bit)
 • Geluidskwaliteit minimaal 'goed'

Optimaal sport kijken

Tv voor sport kijken

De meeste sporten draaien om snelle acties. Kies daarom voor een tv met een verversingssnelheid van 100 hertz, oftewel 100 beelden per seconde. Dit zorgt ervoor dat bewegende beelden vloeiender in elkaar overgaan en dus minder schokkerig zijn. Een tv voor sportliefhebbers heeft een brede kijkhoek, waardoor je ook goed zicht op de wedstrijd hebt als je schuin voor de tv zit. Zo kijkt iedereen mee wanneer je met een grote groep bent. Ga voor een 4K resolutie, zo ben je voorbereid op het moment dat de tv-aanbieders bijvoorbeeld Formule 1 of voetbal in 4K uitzenden.

 • Minimaal 4K resolutie
 • 100 hertz verversingssnelheid
 • Kijkhoek minimaal 'goed'

Optimaal gamen

gamen tv

Als gamer ga je voor een tv met input lag van 20 milliseconden of lager. Met een lage input lag zit er minder vertraging tussen je controller en de actie op het scherm, waardoor je jouw tegenstanders te snel af bent in een multiplayer game. Om je gaming acties gedetailleerd in beeld te krijgen, kies je voor een tv met minimaal 4K resolutie. Nu zijn er al veel 4K games verkrijgbaar voor de PS4 Pro, Xbox One S of Xbox One X. Met de Playstation 5 en Xbox Series X wordt dit de standaard.

 • Minimaal 4K resolutie
 • Maximaal 20 milliseconden input lag

Lifestyle tv's

Lifestyle tv

Vind je het vooral belangrijk hoe de tv in je woonkamer staat, bekijk dan eens onze lifestyle tv's. Deze televisies gaan door hun design of unieke eigenschappen naadloos op in je interieur. Zo hang je de Samsung The Frame als een schilderij aan de muur. Philips Ambilight tv’s verlichten de muur achter het scherm in de kleuren van het beeld. Denk ook aan handige accessoires als de Samsung One Connect Box. Hiermee verbind je slechts 1 kabel met de tv.

 • Modern of retro ontwerp
 • Handige oplossingen voor het wegwerken van kabels

Kleine kamers

Kleine kamers

Zoek je een tv voor in een kleine ruimte als je slaapkamer of keuken? Ga dan voor een compact model van ongeveer 32 inch. Je hoeft niet voor het scherpste beeld te kiezen, want op een kleiner scherm is het verschil in scherpte nauwelijks zichtbaar. Het is handig als de tv ruimtebesparende oplossingen heeft. Denk aan een ingebouwde dvd speler. Als je naar digitale tv van je provider wilt kijken, is een ingebouwde CI+ module praktisch. Dat scheelt een extra kastje.

 • HD Ready of full hd
 • Ingebouwde dvd speler of CI+ module

Camper of caravan

Caravan tv

In een camper of caravan staat meestal een tv van 32 tot 40 inch. Op deze kleinere modellen zie je nauwelijks verschil tussen verschillende resoluties. Een HD Ready of full hd tv is voldoende. Het is handig als de tv een 12 volt aansluiting heeft. Hiermee voorzie je het toestel van stroom via de 12 volt aansluiting van de camper. Wil je in het buitenland naar tv uit je eigen land kijken, dan heb je een speciaal satelliet abonnement nodig.

 • HD Ready of full hd
 • 12 volt aansluiting

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback