The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Andrea

Welke weegschaal past bij jou?

Wat de beste personenweegschaal is voor jou, hangt af van je gebruiksdoel. Wil je een goede meting doen van je sportieve progressie, je afvaldoelen monitoren of een weegschaal die je met het hele gezin gebruikt? De beste weegschaal voor jou moet je hierbij ondersteunen. Daarnaast is het misschien zonde om te veel te betalen voor een weegschaal die meetwaarden toont die voor jou niet interessant zijn. In dit artikel vertellen we je daarom per gebruikssituatie welke eigenschappen belangrijk zijn.

Progressie van dieet monitoren

Dieet progressie weegschaal

Wanneer je bezig bent met een specifiek afvaldoel is het prettig wanneer je jouw progressie goed kan meten. Je zoekt dan naar een weegschaal die naast je gewicht in ieder geval je BMI meet en je vetpercentage toont. Voor de echte fanatiekelingen is ook een meting van visceraal vet, het vet rondom je organen, een relevante meetwaarde. Wanneer je graag in een applicatie ziet wat je vooruitgang is, is de beste weegschaal voor jou een apparaat met Bluetooth applicatie.

 • Gewicht, BMI en vetpercentage meting
 • Optioneel: Viscerale vetmeting
 • Optioneel: koppeling met mobiele app

Sportieve doelen behalen

Als fanatieke sporter kan je een weegschaal goed gebruiken om de ontwikkeling van je spiermassa en lichaamsvet bij te houden. Daarom wil je een apparaat dat in ieder geval spiermassa en vetpercentage toont. De beste weegschaal voor jou heeft segmentale meting. De lichaamsanalyse is hierbij niet alleen via je voeten, maar ook via je handen. Zo is het mogelijk om de spiermassa in specifieke lichaamsdelen, zoals je armen of buik, te meten. Wil je jouw meetwaarden over langere tijd overzichtelijk bijhouden? Dan kies je voor een weegschaal met mobiele applicatie.

 • Segmentale lichaamsanalyse
 • Spiermassa en vetpercentage meting
 • Optioneel: koppeling met mobiele app

Weegschaal zonder poespas

Weegschaal zonder poespas

Wil je alleen jouw gewicht in kilogram zien? Dan gebruik je een simpele analoge weegschaal. Deze werken meestal op batterijen en hebben een ronde schijf waarop je jouw gewicht afleest, in plaats van een digitaal scherm. Je ziet dus niet je BMI en andere waardes zoals je vetpercentage of spiermassa.

 • Alleen meting van je gewicht
 • Gemakkelijk afleesbaar
 • Geen app verbinding

Meting voor professionals

Een volledige, professionele meting van veel verschillende gebruikers nodig? Kies dan voor een professionele weegschaal. Deze weegschalen voeren een uitgebreide analyse uit en maken daarbij gebruik van een zeer nauwkeurige berekening. Bovendien is het geen probleem om van veel verschillende mensen een meting te doen. Soms is het zelfs mogelijk een overzicht direct uit te printen. Als personal trainer of fysiotherapeut zijn deze apparaten de beste weegschaal voor jou.

 • Uitgebreide analyse met professionele berekening
 • Geschikt voor veel verschillende gebruikers

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen