The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Hoe werkt WhatsApp op iPad?

De WhatsApp app is nog niet beschikbaar voor Apple iPad en dat is best jammer. Gelukkig zijn er andere manieren om WhatsApp toch op je iPad te gebruiken. Je hebt hier nog wel je telefoon voor nodig. In dit artikel leggen we je uit hoe je WhatsApp op iPad gebruikt.

Samenvatting tips: Webversie WhatsApp

Om WhatsApp op iPad te gebruiken open je de webversie van WhatsApp in de internetbrowser op iPad. Hiervoor heb je nog wel je telefoon nodig.

  • Stap 1. Zorg voor een internetverbinding op je iPad en telefoon
  • Stap 2. Open de webversie van WhatsApp op iPad
  • Stap 3. Koppel WhatsApp op je telefoon met de webversie op iPad
  • Stap 4. Maak op iPad een snelkoppeling naar de webpagina

Stap 1. Internetverbinding

Apple iPad WhatsApp

Om op iPad gebruik te maken van WhatsApp heb je een telefoon nodig waar WhatsApp al op is geïnstalleerd. Berichten versturen via WhatsApp werkt alleen als er internetverbinding is. Zorg dus, voordat je WhatsApp op iPad instelt, dat je telefoon verbonden is met internet. Apple iPad heeft ook een internetverbinding nodig om de webversie van WhatsApp te kunnen openen.

Stap 2. Webversie WhatsApp

Apple iPad WhatsApp

Zodra de internetverbinding op Apple iPad en je telefoon geregeld is, open je de internet app op iPad. Je typt web.whatsapp.com in de zoekbalk in en drukt op 'enter'. Je bent nu op het aanmeldscherm van de webversie van WhatsApp. Voor de volgende stap heb jij je telefoon met WhatsApp nodig.

Stap 3. WhatsApp koppelen

Apple iPad WhatsApp

Op je telefoon open je de WhatsApp app en ga je naar Instellingen. Klik hier op WhatsApp Web/Desktop. Er opent nu een camerascherm. Je houdt de camera van de telefoon voor de QR code in de webversie van WhatsApp op iPad. De camera van je telefoon leest de QR code en meldt je aan in de webversie van WhatsApp. Alle berichten die je eerder via de app verstuurd hebt, verschijnen in de webbrowser van jouw Apple iPad.

Stap 4. Snelkoppeling naar webpagina

Apple iPad WhatsApp

Om niet telkens naar de webpagina te moeten zoeken, maak je een makkelijke snelkoppeling naar WhatsApp Web. Op je iPad klik je in de internetbrowser op het 'Deel'-icoontje. Je scrollt iets naar beneden en klikt hier op Zet op beginscherm. Als je de internet app nu sluit, zie je een WhatsApp icoontje op het beginscherm staan. Als je daarop klikt, opent de webversie van WhatsApp. Zo kan je direct door met WhatsApp berichten sturen op jouw Apple iPad.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen