The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

Advies over wifi-repeaters

Een wifi repeater wordt ook wel 'repeater' of '(wireless) range extender' genoemd. Een wifi-repeater stuurt het huidige wifi signaal door voor een groter bereik. Wil je ook achter in de tuin en op de eerste verdieping van je huis zonder problemen gebruik maken van wifi en wil je weten wat de voor- en nadelen zijn? Lees dan verder.

Hoe vergroot je een wifi-signaal?

Wifi signaal vergroten

Een wifi repeater vangt het draadloze signaal van je router op en stuurt het verder. Dat is handig, maar er zijn ook een aantal nadelen aan verbonden. Zo wordt de snelheid van je draadloze netwerk gehalveerd. Daarnaast installeer je een wifi repeater alleen op een plek waar je wifi signaal nu nog voldoende is. Heb je bijvoorbeeld op zolder helemaal géén signaal, dan creëer je dat ook niet met een wifi repeater.

Betere oplossingen

Er zijn betere oplossingen dan een wifi repeater. Bijvoorbeeld Multiroom wifi, waarmee je zorgt voor wifi in het hele huis. Een powerline adapter zorgt dan weer voor wifi op 1 of 2 extra plekken. Ook als daar nu helemaal nog geen wifi beschikbaar is. Kabels trekken is bij deze oplossingen niet nodig.

Multiroom wifi

Multiroom wifi
 • Eenvoudig aan te sluiten.
 • Met 3 stations 1 volledig dekkend wifi netwerk in appartementen en eengezinswoningen.
 • Met 4 stations zelfs geschikt voor grotere huizen, zoals een vrijstaand huis.
 • Dankzij het mesh netwerk heb je geen snelheidsverlies en blijf je constant verbonden met internet.
 • Je hoeft geen netwerkkabels te trekken.
 • Hebben minder geavanceerde functies dan standaard routers.

Powerline adapter met wifi

Powerline adapter met wifi
 • Maak van iedere willekeurig stopcontact een wifi punt.
 • Powerline adapters zijn makkelijk te installeren.
 • Internet gaat via het stroomnet, je hoeft geen kabels te trekken.
 • Minder geschikt voor huizen met een verouderd elektriciteitsnetwerk.
 • Je verliest 10 tot 30 procent van je internetsnelheid.

Waar plaats je een wifi-repeater?

Plaatsing wifi repeater

De locatie waar je een wifi-repeater plaatst is erg belangrijk, voor het uiteindelijke bereik van het wifi-signaal dat je uit wilt breiden. Je plaatst de wifi-repeater daarom op een plek waar de ontvangst nog voldoende is. Wil je wifi in de bijkeuken? Steek de repeater dan in het stopcontact in de keuken, waar nog wel wifi is.

De snelheid van een wifi-repeater

Snelheid wifi repeater

De snelheid van je wifi-repeater is afhankelijk van meerdere factoren. In eerste instantie de oorspronkelijke snelheid van je router. De wifi-repeater is namelijk nooi sneller dan deze. Bij een single band of dual band repeater wordt deze zelfs gehalveerd. Kies je een triple band wifi repeater? Dan houd je de maximale snelheid van je router of modem. Je hebt dan wel goede wifi-dekking nodig.

Een extra draadloos netwerk

Een extra draadloos netwerk

Met een wifi-repeater creëer je een extra wifi netwerk in je huis. Naast je bestaande netwerk komt er ook een netwerk van de wifi-repeater. Die heeft een andere naam. Voor wifi in het hele huis moet je dus beide netwerken instellen op je laptop of smartphone. Je apparaten maken verbinding met het nieuwe netwerk als het oude niet meer beschikbaar is. Dat betekent dat je enkele seconden je internetverbinding verliest als je door het huis wandelt.

Bedrade apparaten aansluiten

Heb je nog een pc of ander apparaat staan op grote afstand van je router? Gebruik dan een wifi-repeater met een netwerkaansluiting. Je sluit deze aan op dezelfde manier als iedere andere repeater. Het verschil zit in de netwerkaansluiting op de repeater. Zo zorg je niet alleen voor een extra wifi-punt, maar ook voor een netwerkaansluiting. Bijvoorbeeld voor je smart tv.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.956 beoordelingen