The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Wat heb je nodig om zelf foto's af te drukken?

Druk jij vaak foto's af bij een copyshop? Dat is vaak duur en het duurt even voordat je foto's klaar zijn. In dat geval is het misschien slim om zelf foto's te printen. Wij leggen je op deze pagina graag uit wat je hiervoor nodig hebt en welke opties je hebt.

Wat heb je nodig?

Voor het afdrukken van foto's heb je niet veel nodig. Zorg voor de juiste materialen voor het beste afdrukresultaat:

  • Een fotoprinter of pocketprinter
  • Fotopapier
  • Geschikte cartridges

Soorten fotoprinters

Fotoprinters

Fotoprinters

Welke printer je kiest, hangt af van wat je precies wilt doen. Wil je graag af en toe een foto printen en is de kwaliteit daarbij niet heel belangrijk, dan kies je uit een van de inkjetprinters uit ons assortiment. Druk je wat vaker foto's af en vind je de kwaliteit belangrijk, dan kun je het best gaan voor een fotoprinter met meer dan 4 cartridges. Deze printers zijn speciaal gemaakt voor het afdrukken van foto's. De extra cartridges bevatten bijvoorbeeld fotozwart inkt of lichte tinten cyaan, magenta en geel. Daarmee print je foto's met diepe kleuren en een mooi contrast.

Pocketprinters

Pocketprinters

Wil je foto's in klein formaat afdrukken, bijvoorbeeld van Instagram of Facebook, dan kies je voor een pocketprinter. Daarmee druk je onderweg foto's af die je uitdeelt aan je vrienden of bijvoorbeeld direct in je agenda plakt.

Waar let je nog meer op?

Fotopapier

Naast het aantal cartridges in je printer is het fotopapier dat je gebruikt ook belangrijk. Hoe dikker het papier, hoe mooier de foto en hoe langer de foto mooi blijft. Let er wel op dat je printer geschikt is voor de dikte van het papier. Kies voor een glossy of hoogglans voor een mooie glans op je foto's. Tot slot zijn de instellingen bij het printen belangrijk. Kies bij het printen voor de hoogste afdrukresolutie die je printer ondersteunt en selecteer in het afdrukmenu altijd Hoge kwaliteit. Daarmee duurt het printen wat langer, maar je foto's zien er veel mooier uit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen