The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marijn

Waarom moet er zout in je vaatwasser?

Zout in de vaatwasser voorkomt witte aanslag op je vaat. Het werkt als waterontharder om kalk uit het spoelwater te halen. Kalk ik het water zorgt voor een witte aanslag op je glazen. Op de bodem van de vaatwasser vind je het zoutreservoir. Gebruik wel alleen vaatwasserzout, omdat gewoon keukenzout niet geschikt is voor de vaatwasser.

Wat is de functie van zout?

Functie van zout

Het zout herstelt de werking van de waterontharder. In het water dat uit de kraan komt zit kalk en magnesium. Water met veel kalk en magnesium wordt ook wel 'hard' water genoemd. In elke vaatwasser zit een waterontharder om kalk en magnesium uit het water te halen. Als dit niet goed gebeurt, krijg je witte aanslag op je vaat. Zonder zout raakt de waterontharder na verloop van tijd verzadigd en doet dan niet meer goed zijn werk.

Waar stop je het zout?

plek voor zout vaatwasser

Op de bodem van je vaatwasser zit het reservoir voor het zout. Het reservoir is gemakkelijk te herkennen aan de grote draaidop die erop zit. Voor een optimaal resultaat pas je de zoutdosering aan op basis van de hardheid van het water bij jou thuis. Wanneer je dit niet doet gebruik je of te veel zout en krijg je last van glascorrosie, of krijg je witte aanslag op je vaat. Hoeveel kalk en magnesium in het water zit hangt af van je woonplaats.

Welk zout gebruiken?

0 / 5 sterren
0 reviews
Vaatwaszout | 1,5 kg
14,99
tijdelijk uitverkocht

Misschien ben je benieuwd of gewoon keukenzout een optie is. Dit is echter niet mogelijk; er zijn namelijk een paar belangrijke verschillen tussen vaatwasserzout en keukenzout. Vaatwasserzout is grof van structuur waardoor het geleidelijk oplost en het dus gelijkmatiger wordt verbruikt. Daarnaast zit er vaak ook anti-klonteringsmiddel in om te voorkomen dat het verstoppingen veroorzaakt in de vaatwasser. Verder is vaatwasserzout zeer puur en is het ontwikkeld om geen resten achter te laten. Gebruik dus altijd zout dat bedoeld is voor gebruik in vaatwassers.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen