The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

4 redenen om mijn koekenpan te vervangen

Een koekenpan gaat niet je leven lang mee. De antiaanbaklaag beschadigt, waardoor ingrediënten aankoeken en verbranden. Als je al 5 jaar in een oude Teflon pan bakt, is het verstandig om ‘m te vervangen. Verander je van kookplaat? Dan bestaat de kans dat je huidige pannen niet meer geschikt zijn. In dit artikel benoem ik 4 redenen voor het vervangen van je koekenpan.

1. De antiaanbaklaag is beschadigd of laat los

Groente bakken in antiaanbaklaag pan

Als de antiaanbaklaag beschadigd is, of zelfs afbladdert, is het tijd om je koekenpan te vervangen. De antiaanbaklaag werkt dan namelijk niet meer goed, waardoor ingrediënten aankoeken en verbranden. Hoe snel een antiaanbaklaag beschadigt, is afhankelijk van het gebruik. Reinig je de pan in de vaatwasmachine en gebruik je harde spatels? Dan beschadigt de baklaag snel. We raden je aan om een koekenpan altijd met de hand af te wassen en alleen houten of siliconen spatels te gebruiken.

2. De steel van mijn pan zit los

Steel van koekenpan

Geeft de steel van jouw koekenpan speling en voelt ‘ie los aan wanneer je de pan optilt? Probeer dan direct om de schroef in de steel goed vast te draaien. Als dit het probleem niet oplost, doe je er goed aan om de pan te vervangen. Dit voorkomt gevaarlijke situaties tijdens het koken. Wanneer je een pan met loszittende schroeven blijft gebruiken, beschadigt het mechanisme steeds iets verder en bestaat de kans dat de steel losschiet.

3. Mijn Teflon pan is ouder dan 5 jaar

Tefal Thermospot antiaanbaklaag

Gebruik je nog pannen met een Teflon antiaanbaklaag, die je vóór 2015 hebt aangeschaft? Dan is het verstandig om deze pannen te vervangen. In 2015 zijn er giftige stoffen ontdekt in Teflon. Sindsdien zijn er nergens meer Teflon pannen te koop met deze giftige stof. Hier is namelijk een wettelijk verbod opgelegd. Ligt er thuis nog een Teflon pan van 5 jaar of ouder, dan is het dus verstandig om deze te vervangen voor een nieuwe.

4. Ik stap over naar een inductie of keramische kookplaat

Inductie kookplaat met pannen

Stap je over naar een inductie of keramische kookplaat? Dan is het handig om te checken of je huidige pannen geschikt zijn. Voor koken op inductie is het belangrijk dat de bodem van de pan magnetisch is, anders werkt de kookplaat niet. Kookte je eerst op gas? Dan bestaat de kans dat de bodem van de pan iets krom getrokken is, waardoor de pan niet meer goed contact maakt met de kookplaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen