The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

4 slimme apparaten om te koppelen met je ip-camera

Een ip-camera toont via internet videobeelden van ruimtes in en om het huis op je smartphone of computer. Zo helpt het apparaat je om de kinderen, je huisdier of waardevolle spullen op afstand in de gaten te houden. Door hem te koppelen aan andere slimme apparaten, haal je nog meer uit je ip-camera. In dit artikel licht ik 4 slimme apparaten uit, waarmee dit mogelijk is.

1) Alarmsysteem

Slim alarmsysteem

Een slim alarmsysteem geeft notificaties op afstand wanneer er iets rondom je huis gebeurt. Veel slimme alarmsystemen werken met bewegingssensoren, maar het is ook mogelijk om het apparaat aan je ip-camera te koppelen. Op die manier gebruik je 1 app voor beide apparaten. Wanneer het systeem of de camera beweging detecteert, ontvang je een notificatie of gaat een sirene af. Vervolgens bekijk je op je scherm wat er aan de hand is bij je voordeur, keukenraam of ergens anders in huis.

2) Verlichting

Slimme verlichting

De slimme verlichting in en rond je huis koppel je aan een ip-camera. In dat geval gebruik je de camera als sensor die beweging waarneemt. Stel bijvoorbeeld in dat de verlichting aanspringt of fel knippert, wanneer de camera buiten een inbreker registreert. Hiermee schrik je mogelijke indringers rondom je huis af. Zo gebruik je de camera om van je slimme verlichting een soort alarmsysteem te maken.

3) Smart display

Smart display

Heb je een smart display zoals de Google Nest Hub in huis? Dan koppel je deze eenvoudig aan je ip-camera. Door dit te doen, maak je het mogelijk om de camerabeelden op het display te bekijken. Je Google Assistent meldt het wanneer de camera beweging detecteert en toont bovendien direct de beelden als je dit instelt. Zo hoef je de beelden niet meer op je telefoon of een ander scherm te bekijken.

4) Deursloten

Slimme deursloten

Met een slim deurslot gebruik je een app of een toegangscode om de deur van je huis te openen. Je stelt verschillende toegangscodes in en krijgt meldingen wanneer het slot ontgrendeld is. Koppel je ip-camera aan zo’n deurslot en je ziet op je telefoon of er iemand voor de deur staat. Als dit een bekende is, maak je de deur op afstand voor je bezoeker open. Handig voor de thuiszorg of vrienden die eerder dan afgesproken op de stoep staan.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen