The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

5 redenen om een slimme thermostaat te kopen

Een slimme thermostaat zorgt voor meer comfort in je huis. Daarnaast bespaar je energie. In dit artikel geef ik je de 5 belangrijkste redenen om te kiezen voor een slimme thermostaat.

1) Thuiskomen in een warm huis

Met een slimme thermostaat kom je nooit meer thuis in een koud huis. Slimme thermostaten leren van je gewoontes. Zo weet de thermostaat wanneer jij thuiskomt en zet hij de verwarming op de juiste temperatuur. Ga je op een onverwacht moment naar huis? Schakel dan de verwarming via je smartphone alvast in voor je vertrek. Op die manier is het huis toch opgewarmd als je thuis arriveert. Zo zorgt een slimme thermostaat voor meer comfort.

2) Je verwarming staat nooit meer nutteloos aan

Slimme thermostaat geofencing

Koppel de thermostaat aan je telefoon en geef zo je locatie door. Daardoor blijft je verwarming nooit onnodig aan. De thermostaat weet zo namelijk wanneer je niet thuis bent. Je slimme thermostaat merkt het ook als je een raam of deur open hebt staan. De verwarming gaat dan automatisch uit. Zo stook je niet onnodig als je het juist af wilt laten koelen in huis.

3) Inzicht in je verbruik

Inzicht slimme thermostaat

De app van jouw slimme thermostaat geeft je inzicht in jouw verbruik. Je krijgt bijvoorbeeld een duidelijk overzicht van de temperatuur in je huis. Dit wordt gespecificeerd per dag en per uur. Zo zie je eenvoudig wanneer het eigenlijk te warm was in huis. Of wanneer de verwarming juist wel een tikje hoger had gekund. Zo leer je om bewuster om te gaan met het energieverbruik in je huis.

4) Energie en kosten besparen

Besparen slimme thermostaat

Doordat de verwarming automatisch uitschakelt als je er niet bent, bespaar je energie. Ook door het inzicht in je energieverbruik, bespaar je op je stroomrekening. Met een slimme thermostaat zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen op de gasrekening. Bijvoorbeeld door de temperatuur per kamer te regelen met radiatorthermostaten.

5) Zet de verwarming hoger zonder op te staan

Verwarming op afstand bedienen met een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat zet je de verwarming omhoog als je op de bank zit. Dat doe je met een app, dus zonder op te staan. Blijf dus ook rustig in bed liggen terwijl je de thermostaat via de app op de juiste temperatuur zet. Je bedient een slimme thermostaat niet alleen via de app, maar ook met je stem. Vraag Google Assistent of Alexa om de verwarming op 20 graden te zetten. Zo hoef je zelfs je telefoon niet te pakken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Uhro
Artikel van:
Uhro Thermostaat specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.972 beoordelingen