The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

5 tips om je wifi voor je speaker te verbeteren

De naam zegt het al: een wifi speaker heeft wifi nodig om te kunnen werken. Als je haperingen of storingen ervaart, hoeft je speaker niet kapot te zijn. Misschien reikt je internet niet ver genoeg om de speaker van internet te voorzien. Hieronder staan 5 tips die je wifi verbeteren zodat je weer ongestoord van je favoriete nummers kan genieten.

5 tips voor een stabieler netwerk

Wifi speaker en router

De oplossing hangt erg af van je huidige wifi netwerk. Doorloop de volgende tips om te zien welke voor jou het beste werkt.

Tip 1: check je huidige wifi

Tip 2: bepaal de locatie van je router

Tip 3: neem een powerline adapter

Tip 4: vervang je router

Tip 5: neem een multiroom systeem

Tip 1: check je huidige wifi

Router en fast.com

Tijd voor een test. Ga naar www.fast.com en check je internetsnelheid zowel bekabeld als draadloos. Sluit je computer met een ethernetkabel aan aan je router voor de bekabelde test. Doe dezelfde test draadloos. Zit er veel verschil in beide resultaten? Dus haal je bijvoorbeeld 400 mbps bekabeld en maar 20 mbps draadloos? Dan lijkt er iets niet goed te gaan met je wifi. Onderstaande tips vertellen je hoe je deze kan verbeteren.

Tip 2: bepaal de locatie van je router

Router

Stalen platen, radiatoren, dikke muren of zelfs een spiegel of aquarium houden een deel van je wifi signaal tegen. Hierdoor heb je een slecht wifi bereik in huis. Verplaats de router naar een centrale locatie in huis voor een beter wifi bereik. Check ook op welk kanaal je router zit. Sommige wifi speakers doen het namelijk alleen op de 2.4 gHz frequentie en niet op de 5 gHz frequentie. De meeste routers staan standaard ingesteld op 2,4 gHz.

Tip 3: neem een powerline adapter

Powerline adapter

Hebben de bovenstaande tips nog niet geholpen, dan is het misschien tijd om je netwerk uit te breiden met een powerline adapter. Deze apparaten brengen je wifi naar een andere kamer of verdieping via je elektriciteitsnetwerk. Je plugt er 1 in het stopcontact bij je router, en de ander op de plek waar je nauwelijks tot geen wifi meer hebt.

Beste oplossing voor:

  • Je speaker in de tuin.
  • Je speaker in 1 andere kamer.

Minder goede oplossing voor:

  • Hele oude huizen, deze hebben vaak een verouderd elektriciteitsnetwerk.

Tip 4: vervang je router

Router en test

Soms is de router die je van je provider krijgt niet goed genoeg voor jouw woning. Het signaal is te zwak voor de betonnen muren bijvoorbeeld. Je oude router vervangen voor een variant met een een sterker signaal kan al een oplossing zijn. Sluit hem aan op je huidige router en schakel de wifi daarop uit. Je nieuwe router maakt dan een nieuw, krachtiger netwerk.

Beste oplossing voor:

  • Als je wifi eigenlijk helemaal niet (goed) werkt.
  • 1 of meerdere wifi speakers door je huis.

Minder goede oplossing voor:

  • Een wifi verbinding die al werkt, maar in één bepaalde kamer niet.

Tip 5: neem een multiroom systeem

De meest stabiele wifi verbinding krijg je met een multiroom systeem. Deze creëren een heel nieuw wifi netwerk en staan draadloos in verbinding met elkaar. Omdat de stations met elkaar communiceren, ben je altijd verbonden met het sterkste signaal, waar je ook in huis bent.

Beste oplossing voor:

  • Meerdere speakers in verschillende kamers.
  • Nooit meer storing op je wifi speakers.

Minder goede oplossing voor:

  • Als je niet te veel geld wilt uitgeven.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.586 beoordelingen