The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een mobiele kachel?

Tijdens koude herfst- en wintermaanden is bijverwarming geen overbodige luxe. Zeker voor vertrekken waar geen centrale verwarming aanwezig is, biedt een mobiele kachel de oplossing. Een groot voordeel van deze draagbare verwarming? Je bergt het apparaat in warmere tijden gewoon weer op. Om je wat duidelijkheid te geven in het aanbod van mobiele kachels, zetten we de belangrijkste functies op een rijtje.

Hoe snel moet de kachel warm zijn?

mobiele kachel aanschaffen

Afhankelijk van waar je de kachel gebruikt, bepaal je hoe snel je verwarming op temperatuur moet zijn. Staat je kachel in je studeerkamer of werkplaats? Dan wil je een kachel met een korte opstarttijd die snel op temperatuur is om je te verwarmen op de momenten dat je even achter je computer zit of een klusje te doen hebt. In je woonkamer is het vooral belangrijk dat je een kachel neemt die eenmaal op temperatuur, de warmte lang vasthoudt.

Hoe krachtig moet een kachel zijn?

Het maximale wattage waarop een kachel werkt, bepaalt hoe krachtig een elektrische verwarming is. Wil je een kleine ruimte verwarmen? Kies dan niet voor een kachel met een vermogen van 3000 watt. Kijk voor je gang of bijkeuken van 5 vierkante meter eerder naar een model van 500 watt. Krachtiger is simpelweg te veel van het goede en dat is bovendien niet bevorderend voor de energiezuinigheid. Snel uitrekenen hoeveel watt je nodig hebt voor een bepaalde ruimte? De som kan haast niet simpeler: haal 2 nullen af van het wattage en je komt uit bij het door ons aangeraden vloeroppervlak. Hierbij gaan we uit van een plafondhoogte tussen de 2 en 3 meter.

Specificaties uitgelicht

Waar let je nog meer op bij de aanschaf van een kachel?

Omvalbeveiliging: Een kachel met omvalbeveiliging schakelt automatisch uit wanneer deze omvalt. Zo worden nare ongelukken voorkomen.

Oscillatie-functie: Een oscillatie-functie verspreidt de warmte snel en gelijkmatig door je ruimte. Zo blijft de warmte dus niet alleen rondom je kachel hangen.

Zomerventilatiestand: Deze stand geeft simpelweg aan dat het toestel naast warme, ook koude lucht kan blazen. Je hebt dan dus een kachel en koeler ineen.

Overhittingsbeveiliging: Met een overhittingsbeveiliging is de kachel beveiligd tegen oververhitting en schakelt hij uit zodra de verwarming een te hoge temperatuur bereikt.

Vorstvrijfunctie: Met een vorstvrijstand zorgt de kachel ervoor dat de temperatuur in je ruimte altijd boven de 0 °C blijft. Handig voor ruimtes waar zich leidingen bevinden.

Wielen en handvatten: Wil je een kachel die mobiel is? Check dan of de kachel beschikt over wielen en/of handvatten. Zo verplaats je hem gemakkelijk naar andere ruimtes.

Zelf temperatuur instellen

temperatuur instellen kachel

Wil je dat je verwarming de temperatuur in je ruimte altijd op peil houdt? Kies dan voor een kachel met thermostaat. Zeker wanneer je een kachel gebruikt voor langdurige verwarming werkt dit wel zo prettig. Deze stel je vaak middels een digitaal display in. Is de temperatuur bereikt? Dan slaat de kachel uit. Komt de temperatuur echter weer onder de door jou ingestelde temperatuur? Dan springt de kachel vanzelf weer aan. Zo heb je er geen omkijken naar en zit je er altijd precies zo warm bij als jij dat wilt.

Dewy
Artikel van:
Dewy Verwarmingspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.231 beoordelingen