The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Emmie

Advies over activity trackers

Wil je op de hoogte zijn van je dagelijkse activiteiten en je gezondheid inzichtelijk te maken? Dan is een activity tracker, ook wel bekend als fitness tracker, de ultieme gadget voor jou. Maar hoe vind je nu de activity tracker die het best bij jou past? Op deze pagina lees je precies welke activity tracker het beste bij jou past.

Wanneer ga je de activity tracker gebruiken?

activity tracker

Het kiezen van een activity tracker is afhankelijk van de gebruiksfrequentie, -situatie en het doel dat je voor ogen hebt. In sommige gevallen is een sporthorloge of stappenteller een betere keuze. De belangrijkste vraag is dan ook, hoe actief ben je en wat wil je meten?

Een activity tracker houdt de hele dag bij hoe actief je bent. Naast je activiteit overdag worden ook je hartslag en slaapritme bijgehouden. Sync alles met de app, stel doelen en houd er een gezonde levensstijl op na.

Hoe maak je optimaal gebruik van je activity tracker?

activity tracker apps

Merkgebonden apps

Elk merk heeft zijn eigen running app waarmee je jouw activity tracker verbindt. Zo heeft bijvoorbeeld Fitbit de Fitbit-app, Garmin de Garmin Connect-app en gebruik je de TomTom MySports-app om de gegevens van je TomTom activity tracker te bekijken en te analyseren.

activity tracker apps

Onafhankelijke apps

Onafhankelijke apps zijn niet gebonden aan een specifieke activity tracker. Dankzij de sensoren in je smartphone kunnen deze apps ook zelf metingen verrichten en je gelopen route weergeven. De populairste running apps zijn Runkeeper, Run with Map My Run, Runtastic en Strava.

Je activity tracker gebruiken als verlengstuk van je smartphone?

Een activity tracker of fitness tracker gebruik je in sommige gevallen voor meer dan alleen het meten van je gezondheids- en activiteitsniveau. Zo zijn er modellen die beschikken over het tonen van inkomende oproepen en het weergeven van notificaties. Bekijk voor het aanschaffen van een tracker goed met welk besturingssysteem de activity tracker compatibel is, zodat deze is te gebruiken in combinatie met jouw telefoon.'

Inkomende oproepen

Er zijn activity trackers die inkomende oproepen tonen waarbij je ziet wie of welk nummer je belt. Sommige trackers gaan zelfs nog een stap verder door het mogelijk te maken om oproepen te beantwoorden of te weigeren.

Telefoonnotificaties

Bij het ontvangen van een SMS, WhatsApp, e-mail of social media melding geeft je tracker met een notificatie aan dat je op je smartphone moet kijken. Op sommige trackers kun je zelfs het bericht lezen en deze beantwoorden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.791 beoordelingen