The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat zijn de afmetingen van een wasmachine?

Je wil weten wat de afmetingen van een wasmachine zijn. Bijvoorbeeld wanneer je deze in een nis of kast zet. De meeste wasmachines hebben een standaard hoogte en breedte. De diepte kan echter verschillen. Je leest hier wat de standaard afmetingen van een wasmachine zijn. Meet thuis goed na of de wasmachine past en door je trapgat kan. Kijk voor de exacte afmetingen per model op de productpagina.

Afmetingen wasmachine

Voorlader Bovenlader
Hoogte 85 cm 90 cm
Breedte 60 cm 40 cm
Diepte Gemiddeld 60 - 70 cm (inclusief uitsteeksels) 60 cm

Hoogte wasmachine

Hoogte wasmachine

De standaard hoogte van een voorlader wasmachine is 85 centimeter. De standaard hoogte van een bovenlader daarentegen is 90 centimeter. Het standaard hoogteverschil tussen een voorlader en een bovenlader is 5 centimeter.

Breedte wasmachine

Breedte wasmachine

Voorladers hebben een standaard breedte van 60 centimeter. Bovenladers zijn een stuk smaller. Deze wasmachines hebben een standaard breedte van slechts 40 centimeter en hebben meestal een vulgewicht van maximaal 6 kilo. Dit is kleiner dan bij een voorlader.

Diepte wasmachine

Diepte wasmachine

De standaard diepte van een bovenlader wasmachine is 60 centimeter. Bij een voorlader wasmachine is dit vaak rond de 60 centimeter. Houd er wel rekening mee dat de diepte in het echt vaak 5 tot 10 centimeter ruimer is vanwege de uitsteeksels van een wasmachine. Tel dit dus bij de standaard diepte op als je wil weten of de wasautomaat in je nis of kast past. Houd er ook rekening mee dat de trommeldeur nog open moet kunnen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.867 beoordelingen