The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Rowan

Wat zijn de afmetingen van een wasmachine?

Je wil weten wat de afmetingen van een wasmachine zijn. Bijvoorbeeld wanneer jij je wasmachine in een hoek, nis of kast zet. De meeste wasmachines hebben een standaard hoogte en breedte. Echter kan de diepte bij een voorlader wasmachine flink verschillen. Meet thuis goed na of de wasmachine qua afmetingen past. Je vindt de exacte afmetingen altijd op de productpagina.

Afmetingen wasmachine

Voorlader Bovenlader
Hoogte 85 cm 90 cm
Breedte 60 cm 40 cm
Diepte Variabel 60 cm

Hoogte wasmachine

Afmetingen van een wasmachine

De standaard wasmachine hoogte van een voorlader is 85 centimeter. De standaard hoogte van een bovenlader daarentegen is 90 centimeter. Het standaard hoogteverschil tussen een voorlader en een bovenlader is 5 centimeter.

Breedte wasmachine

Voorladers hebben een standaard breedte van 60 centimeter. Bovenladers zijn een stuk smaller. Deze wasmachines hebben een standaard breedte van slechts 40 centimeter en hebben meestal een vulgewicht van maximaal 6 kilo. Dit is kleiner dan bij een voorlader.

Diepte wasmachine

De standaard diepte van een bovenlader is 60 centimeter. Bij een voorlader wasmachine verschilt de standaard diepte. Wil je zeker weten dat de wasmachine past? Kijk dan altijd goed naar de afmetingen op de productpagina. Vervolgens meet je thuis na of de wasmachine in je washok of nis past. Houd er rekening mee dat de trommeldeur nog open moet kunnen.

Rowan
Artikel van:
Rowan Wasmachinespecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 12.097 beoordelingen