The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Welk vulgewicht heeft je wasmachine nodig?

Het vulgewicht van een wasmachine bepaalt hoeveel kilo wasgoed er in je wasmachine past. Hoe hoger het vulgewicht, des te meer kleding je erin stopt. Koop je een nieuwe wasmachine, let dan goed op het vulgewicht. Zo weet je zeker dat jij de juiste wasautomaat voor jouw huishouden hebt.

Hoeveel vulgewicht?

Per huishouden adviseren we het volgende vulgewicht:

  • 1 of 2 personen: 7 kilogram
  • 3 of 4 personen: 8 kilogram
  • 5 personen of meer: 9 kilogram of meer

1 of 2 personen

Wasmachine voor 1 of 2 personen

Een wasmachine met 7 kilo vulgewicht is geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Hiermee doe je meerdere keren per week de was. Denk je aan gezinsuitbreiding? Neem dan een trommel met minimaal 8 kilo vulgewicht.

Gezin met 1 of 2 kinderen

Wasmachine voor een gezin met 1 of 2 kinderen

Een wasmachine met plek voor 8 kilo kleding gebruik je voor een gezin met 1 of 2 kinderen. Heb je een 4-persoons huishouden dan is een automaat met 8 kilo vulgewicht dus zeer geschikt.

Gezin met 3 kinderen of meer

Wasmachine voor een gezin met 3 kinderen of meer

Met een wasmachine met 9 kilo vulgewicht was jij het wasgoed van een gezin met 3 kinderen of meer. Heb je een groot gezin of was je meer dan gemiddeld, koop dan een ruime wasmachine. Zo weet je zeker dat al jouw wasgoed in één keer in de trommel kan.

Twijfel je over het vulgewicht?

Wasmachine beladingssensor

Spaar jij je wasgoed zo lang mogelijk op, waardoor je om de zoveel tijd een extra grote was doet? Dan kan het zijn dat je met 2 personen bijvoorbeeld geen 7, maar 8 kilo nodig hebt. Hiermee was je veel wasgoed in één keer. Kies je voor een groter exemplaar, overweeg dan een wasmachine met een beladingssensor. Deze past het programma aan op de hoeveelheid was. Handig wanneer je een keer wat minder was hebt. Zo verbruik je niet meer energie dan nodig.

Verschil per wasprogramma

Wastrommel met delicate was

Niet alle wasprogramma's zijn geschikt voor een volle trommel was. Bij sommige programma's vul je de wasmachine voor de helft, bijvoorbeeld bij een extra snel programma of een delicaat programma voor zijde. In de handleiding van je wasmachine lees je per wasprogramma voor hoeveel kilo dit geschikt is.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.232 beoordelingen