The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Hoe kies je een wasmachine waarmee je snel wast?

Je wil sneller wassen, omdat je vaak haast hebt. Bijvoorbeeld wanneer je dagelijks naar de sportschool gaat en telkens een schone outfit aan wil. Of wanneer je kleine kinderen hebt, 's avonds naar een feestje gaat of de volgende dag een belangrijke vergadering hebt. In dit artikel lees je welke technieken er zijn om je wasgoed snel schoon te krijgen en energie te besparen.

Snelle wasmachine kiezen

Als je een snelle wasmachine zoekt, vraag je jezelf het volgende af:

  • Hoe snel en hoeveel wil je wassen?
  • Heb je delicate was die extra aandacht nodig heeft?

Schoon binnen 30 minuten

Snel wassen binnen 30 minuten

Let er bij het kopen van een wasmachine op of deze een kort programma heeft. Hiermee fris je enkele kledingstukken op in bijvoorbeeld 30 minuten. Handig wanneer je licht bevuilde kleding hebt die wat muf ruikt. Op het display van elke wasmachine zie je welke programma's er zijn. Wil je weten of er een kort programma bij zit, hoe snel dit is en voor hoeveel kilogram? Kijk dan in de handleiding op de productpagina. Per merk kan de naam van het korte programma verschillen.

Schoon binnen 1 uur

Samsung QuickDrive trommel

Wil je in plaats van enkele kledingstukken liever wat meer wasgoed snel wassen? Kies dan een wasautomaat die een halfvolle trommel binnen 1 uur wast. Bijvoorbeeld een Samsung QuickDrive wasmachine. Door de ronddraaiende plaat achter in de trommel was je 5 kilogram wasgoed in slechts 39 minuten met het SuperSpeed programma. Een andere techniek waarmee je snel en toch grondig wast is Miele PowerWash. Door water van bovenaf over je wasgoed te sproeien, heb je met het programma QuickPowerWash binnen 1 uur 5 kilogram schone was.

Opfrissen met stoom

Wasmachine met stoomfunctie

Een andere manier om je wasgoed snel op te frissen is met stoom. Er zijn verschillende merken wasmachines met een stoomfunctie. Een ProSteam wasautomaat van AEG bijvoorbeeld heeft een apart stoomprogramma. Een ander voorbeeld is SteamCare van Miele. Hiermee fris jij je wasgoed op en verminder je kreukels. De stoomfunctie zorgt ervoor dat muffe luchtjes verdwijnen en je geen lang wasprogramma hoeft aan te zetten. Met een stoomprogramma bespaar je dus tijd, water en energie.

Opfrissen met sensoFresh

Siemens SensoFresh

Nog een techniek voor het hygiënisch opfrissen van je wasgoed is sensoFresh van Siemens. Hiermee verwijder je in 30 minuten onaangename geuren zonder te wassen. Handig wanneer je kleding naar bijvoorbeeld rook of gebakken vlees ruikt. SensoFresh verspreidt frisse lucht in de trommel en vermindert bacteriën en geuren. Deze techniek is ook handig om niet wasbare stoffen, zoals kasjmier op te frissen. Wil jij je kleding toch wassen? Dan activeer je sensoFresh bij een wasprogramma tot 40 graden.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen