The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rick

Waarom zuigt mijn afzuigkap niet goed af?

Een afzuigkap is bedoeld om kookdampen op te zuigen en af te voeren. Maar wat nou als hij dat niet goed doet? Hieronder staan de 3 belangrijkste oorzaken op een rij.

Het vetfilter is vies

Vetfilter

Wanneer de vetfilter van je afzuigkap vol zit met vet en vuil heeft dat een negatief effect op de afzuigcapaciteit van je afzuigkap.

Er is onvoldoende ventilatie

Ventilatie

Een afzuigkap verwerkt honderden kubieke meters lucht per uur. Maar die lucht moet wel ergens vandaan komen. Wanneer er onvoldoende aanvoer is van lucht zal de afzuigkap niet optimaal werken. Zorg daarom dat er altijd voldoende ventilatie aanwezig is. Zet bijvoorbeeld het raam in de keuken open wanneer je gaat koken.

Er zijn problemen met het afvoerkanaal

Afvoerkanaal

De lucht die je afzuigkap opzuigt moet ook worden afgevoerd. Het afvoerkanaal speelt dan ook een belangrijke rol bij de prestaties van een afzuigkap.

  • Vermijd waar mogelijk het gebruik van flexibele afvoerbuizen. Flexibele buizen zijn niet glad van binnen, waardoor je inlevert op de afzuigcapaciteit.

  • Maak het afvoerkanaal zo kort mogelijk. Hoe langer het afvoerkanaal, des te meer afzuigcapaciteit je verliest.

  • Minimaliseer het aantal bochten in het afvoerkanaal. Elke bocht in het afvoerkanaal zorgt voor een flink verlies in afzuigcapaciteit.

  • Gebruik een afvoerbuis met een zo groot mogelijk diameter. Door een grote brede buis stroomt de lucht immers makkelijker weg dan door een smalle buis.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.794 beoordelingen