The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Je rvs afzuigkap schoonmaken in 4 stappen

Voor het grondig schoonmaken van een rvs afzuigkap reinig je de filters en de binnen- en buitenkant van het apparaat. Vervolgens breng je een beschermlaag aan. Hierdoor blijft je afzuigkap mooi en hecht vuil zich minder snel. In dit artikel leg ik je uit hoe je jouw rvs afzuigkap in 4 stappen schoon krijgt.

Stap 1: reinig de filters

Haal de filters uit je afzuigkap. Het is afhankelijk van het type filter of deze herbruikbaar zijn of je ze moet vervangen:

  • Stoffen vetfilters: deze zijn niet herbruikbaar en dien je te vervangen als ze verzadigd zijn.
  • Metalen of aluminium vetfilters: deze zijn herbruikbaar en geschikt om te reinigen.
  • Koolstoffilters: deze zijn niet herbruikbaar en dien je te vervangen. Dit is afhankelijk van het gebruik tussen de 3 en 6 maanden.

Wanneer je filters niet schoon zijn, zorgt dit voor veel problemen. De afzuigkap zuigt minder goed af, omdat het vet de luchtstroom blokkeert. Daarnaast ontstaat er brandgevaar door het opgehoopte vet.

Stap 2: maak de binnenkant schoon

Binnenkant afzuigkap

Vervolgens reinig je de binnenkant van de afzuigkap. Gebruik hiervoor een ontvetter. Het is belangrijk om je afzuigkap regelmatig te ontvetten. Zo voorkom je dat het vet zich ophoopt. Is het erg aangekoekt? Laat de ontvetter dan 10 minuten intrekken voor je het vet probeert te verwijderen. Let er ook goed op dat er geen vet in de motor terechtkomt.

Stap 3: maak de buitenkant schoon

Afzuigkap in keuken

Nu ga je de buitenkant van de afzuigkap schoonmaken. Omdat het oppervlak van rvs is, raad ik een rvs reiniger aan. Spuit de reiniger op je kap en wrijf het uit met een zachte doek. Na het ontvetten gebruik je schoon water om het apparaat af te nemen.

Stap 4: breng een beschermlaagje aan

Rvs afzuigkap

Om te zorgen dat je afzuigkap glanst en langer mooi blijft, adviseer ik om een beschermlaag aan te brengen. Er zijn hier verschillende producten voor te koop. Heb je geen zin om geld uit te geven, duik dan eens je keukenkast in voor een alternatief. Producten met een heldere olie doen het altijd goed. Denk aan bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie. Dep wat op een keukenpapiertje en wrijf het goed uit. Door het aanbrengen van een beschermlaag hecht vuil zich minder snel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.255 beoordelingen