The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Hoe vervang je het koolstoffilter in je afzuigkap?

Elke recirculatie afzuigkap maakt gebruik van koolstoffilters. Hiermee reinigt het apparaat de lucht in je keuken en blaast deze vervolgens weer terug. Om te zorgen dat je afzuigkap goed werkt, is het belangrijk om de filters regelmatig te vervangen. Wanneer en hoe je dit precies doet, hangt af van het type filter en het gebruik van je afzuigkap.

Levensduur koolstoffilter

Afzuigkap met dampen

Hoelang een koolstoffilter meegaat, is afhankelijk van het type filter en het gebruik van je afzuigkap. De meeste koolstoffilters vervang je elke 3 tot 12 maanden. Je weet dat het filter aan vervanging toe is als er geurtjes achterblijven in je keuken na het koken. Sommige afzuigkappen zijn voorzien van een elektronische reinigingsindicatie. Er gaat dan een lampje branden als je filters toe zijn aan vervanging.

Filters vervangen

Filter losklikken

Wij adviseren om de handleiding van de leverancier te raadplegen om te zien hoe je dit precies moet doen. Dit verschilt namelijk sterk per type en model. Zorg dat de stekker niet in het stopcontact zit. Een koolstoffilter zit altijd aan de aanzuigkant van de motor. In de meeste gevallen moet je de vetfilters en eventueel het rooster verwijderen om bij de motor te komen. Verwijder de oude koolstoffilters en plaats de nieuwe. Sommige filters klik je vast, bij andere moet je met een schroevendraaier aan de slag.

Benodigde filters

Verschillende filters voor afzuigkappen

Niet elk koolstoffilter is geschikt voor jouw afzuigkap. Vaak verschilt dit per merk, model en type. Raadpleeg de handleiding om te zien welke koolstoffilters je volgens de leverancier nodig hebt. Op de productpagina van zowel de afzuigkap als het filter zelf geven wij aan welke combinaties er mogelijk zijn. Er zijn ook universele koolstoffilters die je zelf op maat knipt. Let hierbij wel op de breedte van je afzuigkap, zodat je zeker weet dat de filters geschikt zijn.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.768 beoordelingen