The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lieze

Hoe vervang je de onderdelen van een afzuigkap?

Is het lampje van je afzuigkap stuk, nemen de koolstoffilters geen luchtjes meer op of heeft de motor het begeven? Dan wil je deze afzuigkap onderdelen vervangen. Het liefst vandaag nog. In dit artikel lees je hoe je de kwetsbaarste onderdelen van een afzuigkap eenvoudig zelf vervangt.

Hoe vervang ik de lamp?

Vervang de lamp van de afzuigkap

De lamp van een afzuigkap vervangen is zo gepiept. Om te beginnen haal je de stekker uit het stopcontact. In de meeste afzuigkappen zit de verlichting achter de vetfilters aan de binnenkant van de afzuigkap. Om hierbij te kunnen, verwijder je de filters door de vergrendeling in te drukken. Haal de oude lamp uit de fitting en plaats een nieuwe. Vervolgens zet je de vetfilters terug. Kom je er niet uit? Lees dan de meegeleverde handleiding.

Hoe vervang ik de koolstoffilters?

Coolblue'er vervangt koolstoffilter

Je vervangt de koolstoffilters van je recirculatie afzuigkap elke 3 tot 12 maanden. Na deze periode verzadigen de filters en nemen ze geen kookdampen meer op. Hoe je een koolstoffilter van een afzuigkap vervangt, verschilt per model en staat beschreven in de meegeleverde handleiding. Kun jij jouw handleiding niet vinden? In het artikel 'Hoe vervang ik het koolstoffilter van een afzuigkap' lees je de algemene stappen.

Hoe vervang ik de motor?

Afzuigkap losmaken

Belangrijk: haal voor je begint de stekker uit het stopcontact. Zodra er geen stroom op de afzuigkap staat, haal je de vetfilters los. Draai met een schroevendraaier de beschermkap van de bedrading en maak een foto van de kroonstrip met de stroomdraden. Hierna haal je de stroomdraden los. Schroef de beschermkap van de defecte motor en vervang hem. Bevestig de bedrading zoals op de foto. Nadat je de motor van je afzuigkap hebt vervangen, schroef je de beschermkappen terug op hun plek en plaats je de vetfilters terug.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen