The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Alles over de De'Longhi PrimaDonna serie

Voor een koffiemachine uit deze prijsklasse wil je waarschijnlijk meer dan alleen een mooi apparaat op je aanrecht. De De'Longhi PrimaDonna koffiemachines beschikken over een hoop unieke functies, die je niet direct aan de buitenkant ziet. In dit artikel leg ik kort de verschillen uit tussen de machines en licht ik alle belangrijke functies van de De'Longhi PrimaDonna serie toe.

PrimaDonna machines vergelijken

PrimaDonna ECAM550.75.MS

PrimaDonna ECAM550.75.MS

De ECAM 550.75 heeft een theefunctie, die het water op precies de juiste temperatuur verwarmt voor het zetten van een kopje groene thee.

 • Materiaal behuizing: kunststof
 • Met 1 druk op de knop: cappuccino, latte macchiato, warme melk, espresso, lungo, filterkoffie
 • Bediening: kleurendisplay met 6 druktoetsen
 • Exclusieve functie: theewater zetten
PrimaDonna Elite ECAM650.55.MS

PrimaDonna Elite ECAM650.55.MS

De roestvrijstalen details geven de ECAM 650.55 een luxe uitstraling. Het apparaat beschikt over een ruime keuze van wel 8 verschillende koffiespecialiteiten die je met 1 druk op de knop zet.

 • Materiaal behuizing: kunststof en roestvrijstaal
 • Met 1 druk op de knop: cappuccino, latte macchiato, warme melk, espresso, lungo, filterkoffie, cafe latte, doppio
 • Bediening: kleurendisplay met 8 druktoetsen
PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS

PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS

Het unieke aan de ECAM 650.75.MS is de functie voor warme chocolademelk. De meegeleverde melkkan vul je met melk en blokjes echte chocolade of cacaopoeder. De stamper in het melkreservoir maakt er chocolademelk van. Tijdens het koffiezetten gaat de kopjesverlichting aan voor een mooie, luxe uitstraling.

 • Materiaal behuizing: geborsteld roestvrijstaal
 • Met 1 druk op de knop: cappuccino, latte macchiato, warme melk, espresso, lungo, filterkoffie, cafe latte, doppio, ristretto, flat white
 • Bediening: touchscreen kleurendisplay
 • Exclusieve functie: verse chocolademelk

Gratis workshop aan huis

Bij alle machines van De'Longhi uit de PrimaDonna-serie krijg je een gratis quick start workshop óf een koffie proeverij workshop. Hierbij komt er een koffiespecialist van De'Longhi bij jou thuis om je vervolgens alles te vertellen over jouw nieuwe aanwinst. Handig, want zo weet jij precies hoe je het beste uit jouw apparaat haalt en hoef je dit niet helemaal zelf uit te zoeken. Via de website van De'Longhi meld je je aan.

Perfecte cappuccino's door het dubbele thermoblock

Perfecte cappuccino's met een De'Longhi door het dubbele thermoblock

Een cappuccino bestaat uit 3 delen; koffie, opgeschuimde melk en warme melk. Om een goede cappuccino te zetten, is er voor ieder deel een ideale verwarmingstemperatuur nodig. De De'Longhi koffiemachines met melkreservoir hebben een dubbel thermoblock, voor een nauwkeurige regeling van de temperatuur. Thermoblock 1 is voor het bereiden van de koffie en zorgt ervoor dat de koffie niet verbrandt en zo goed van smaak is. Thermoblock 2 is er voor het maken van dik en romig melkschuim, zonder dat de melk karameliseert.

Koffierecepten samenstellen via de app

Coffee Link app delonghi

Via de gratis Coffee Link app is het volledige menu van de koffiemachine beschikbaar. Via schuifbalkjes stel je de hoeveelheid melk en koffie op de milliliter nauwkeurig in. Maar ook pas je de temperatuur en aromasterkte per kop koffie aan. Al jouw samengestelde recepten sla je op onder je eigen gebruikersprofiel. Met 6 gebruikersprofielen maken ook je partner, moeder of zus een eigen profiel aan.

Dubbelwandig melkreservoir

Delonghi prima donna serie met dubbelwandig melkreservoir

Het stevige, dubbelwandige melkreservoir houdt de melk langer koel. Met de draaiknop op het deksel van het reservoir stel je de gewenste stand voor melkschuim in. Zo kies je voor een dikke laag melkschuim, een kleine laag melkschuim óf enkel warme melk. Om de uitloop van het melkreservoir te spoelen, draai je de knop naar de clean stand. Handig, want zo krijgt de melk geen kans om aan te koeken. Hierna koppel je het melkreservoir gemakkelijk los en zet je 'm in de koelkast.

Extra functies van met app

Delonghi prima donna bedienen met app

Met de app schakel je de machine op afstand aan of uit en je zet gemakkelijk de verwarmingsplaat aan. Zo verwarm je jouw kopjes alvast voor, voordat je koffie gaat zetten. Door een warm kopje te gebruiken voorkom je dat een espresso snel afkoelt. Ook fijn: de app beschikt over handige instructievideo's waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de machine schoonmaakt. Hierdoor hoef je niet telkens de handleiding erbij te pakken.

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachine specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen