The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Caitlin

Waar houd je rekening mee bij een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast is het grootste model koelkast. Het is daarom belangrijk dat je zeker weet of je koelkast op de door jouw gewenste plek past. Let op zowel de hoogte, breedte en diepte. Vergeet ook geen ruimte over te houden voor ventilatie en controleer ook of de koelkast door de deur past.

Meten is weten

Plaatsing Amerikaanse koelkast

Bepaal eerst waar je de Amerikaanse koelkast gaat plaatsen. Een kleine ruimte tussen het aanrecht en de muur is voor zo’n grote koelkast niet genoeg. Meet van deze ruimte de hoogte, breedte en diepte op. Houd bij de breedte en de diepte rekening met de plinten op de grond. Deze meet je niet mee, omdat het apparaat hierop niet stabiel staat. Voor de hoogte geldt dat je rekening moet houden met eventuele bovenkastjes of plankjes.

Houd ruimte over

Ventilatie Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast mag niet ergens strak tussen geplaatst worden. Om goed te blijven koelen en minder geluid te maken, is het belangrijk dat de koelkast ruimte heeft voor ventilatie. Houd voor de breedte 5 centimeter per kant aan. Voor de diepte raden wij 10 centimeter ruimte aan. Houd met het plaatsen ook rekening met de watertoevoer wanneer de koelkast een dispenser heeft. Zorg ook dat er genoeg ruimte is om de deur te openen en hij niet openklapt tegen bijvoorbeeld een kookeiland.

Check de looproute

Looproute Amerikaanse koelkast

Het is niet alleen belangrijk dat de koelkast in de keuken past, maar dat we hem kunnen bezorgen. Omdat Amerikaanse koelkasten groot zijn is het van belang dat je de looproute van de bezorging in je huis naloopt. Kijk goed na of de koelkast door de deuropeningen past. Amerikaanse koelkasten tillen we geen trappen op. Woon je in een flat dan is het belangrijk dat je een lift hebt.

Hulp bij het maken van je keuze

Een product uitkiezen dat perfect past bij jou is niet altijd even gemakkelijk. Via een videogesprek kan onze specialist je op de beste manier helpen bij het maken van een keuze.

Videobellen met één van onze medewerkers

  • Een specialist belt je meteen op
  • Krijg persoonlijk advies op basis van jouw wensen
  • Snel en efficiënt geholpen via een videogesprek
Coolblue specialist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.854 beoordelingen